Društvo

SREĐUJE SE I PODZEMNI PROLAZ: Uskoro će biti sanirane pokretne stepenice

Pokretne stepenice na niškom podzemnom prolazu ne rade, ne funkcionišu ni rampe za invalide, vlasnike lokala brinu i učestala plavljenja, ali i klimatizacija ovog dela gde posluje veliki broj lokala. Sve su to problemi koje su vlasnici izneli gradonačelnici Niša Dragani Sotirovskoj na sastanku održanom u Gradskoj kući.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja starog i novog dela podzemnog prolaza i Poslovnog centra „Gorča“.

“Grad će raditi na popravci pokretnih stepenica, a na sastanku su pokrenuta i druga pitanja važna za vlasnike lokala, ali i za opšte stanje podzemnog prolaza kao što je zaštita od plavljenja, rashlađivanje i grejanje „podzemne ulice“, izgradnje izlaza prema ulici Cara Dušana koji se nalazio u projektu, ali nije izgrađen”, navedeno je na sajtu grada Niša.

Da podzemni prolazi moraju da se srede potvrdio je Niškim Vestima i gradski većnik Miroslav Đokić.

Foto: www.ni.rs

“Definisali smo probleme koje oni imaju. Najpre ćemo popraviti pokretne stepenice sa obe strane podzemnog prolaza, a zatim i lift za invalidna lica. Ti radovi će krenuti uskoro, kako bi se taj deo što pre osposobio, a ostale probleme ćemo rešavati jedan po jedan”, istakao je Đokić.

On je dodao da podzemni prolaz koriste Nišlije u ovom periodu kada su kiše učestale i kada krene hladno vreme, tako da će pokretne stepenice omogućiti bržu frekfenciju ljudi.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković, resorni većnici, predstavnici Gradske uprave Grada Niša, Službe za katastar nepokretnosti, predstavnici EPS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com