Društvo

Sredite svoju zgradu sredstvima sa konkursa – U toku je prijava!

Do 15. juna rok za prijavu stambenih zajednica na konkurs za podršku od 110.000 dinara

Konkurs za podršku stambenim zajednicama na teritoriji pet gradskih opština u Nišu, koji predviđa finansijsku podršku od po 110.000 dinara, a koji je raspisala Lokalna fondacija Niš, otvoren je do 15. juna.

Na konkurs „Komšije za bolju zajednicu“ mogu da se prijave stambene zajednice sa teritorije gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni krst i Niška Banja.

Ovaj konkurs je raspisan 15. maja i svoje ideje i predloge mogu da prijave svi koji žele da unaprede kvalitet života u svojoj sredini.

Predložene ideje treba da se odnose na mala unapređenja u mikrolokalnim zajednicama i da obuhvataju pejzažnu arhitekturu, mini tehničke mere za uređenje prostora unutar i oko stambenih zgrada, unapređenje protivpožarne zaštite, sređivanje hodnika, krečenje, postavljanje rasvete ili dekoracije, kao i uređenje i ozelenjavanje javnog, međublokovskog prostora ispred zgrada, sadnju biljaka, postavku mobilijara, kanti, klupica i slično.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu www.fondacijanis.rs do kraja juna, a svi učesnici konkursa obavešteni mejlom.

Ovaj konkurs realizuje Lokalna fondacija Niš, u okviru projekta „Komšije za bolju zajednicu“ podržanog od strane EU Resurs centra za civilno društvo u Srbiji koji vodi Beogradska otvorena škola, a finansira EU.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

 1. Naša zgrada“Koreja“ u naselju Milka protić sa tri sprata, dva ulaza i 26 stanova ne postoji nigde upisana da „postoji“
  Zgradu je 1946 godine izgradio KP Dom u Nišu za svoje radnike.
  1993 god skoro svi stanari su otkupili stanove i uknjižili ih u zgradi koja ne postoji.
  Ne uspeva nam da našu zgradu unesemo u geo dokumente kako bi konkurisali za dodelu fin sredstava za renoviranje.
  Nešto smo novca skupili ali sada je teško naći izvođača koji bi zgradu doterao da bude kao nova. Možda će neko kompetentan moći da nam pravno pomogne?
  Hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com