Društvo

Sredinom juna Niš postaje prestonica gastronomije

Od 15. do 17. juna Niš će biti prestonica gastronomije. “Gastro turistički šampionat Niš 2018.” okupiće kuvare iz celog sveta, koji će svoje kulinarske veštine predstaviti Nišlijama. Organizator je Udruženje ugostiteljsko turističkih poslenika Niša, čiji su predstavnici bili gosti gradonačelnika Niša.

Monoglija, Brazil, Južna Koreja samo su neke od zemalja čiji će kulinarski predstavnici ovog juna biti gosti Niša. Pod otvorenim nebom, u Parku Svetog Save, kuvari iz celog sveta pokazaće svoje kulinarske veštine.

“Za sada imamo prijave učesnika 20 zemalja sveta, a očekujemo da se priključi još veći broj država. Takmičenje će se organizovati na otvorenom da bi sugrađani mogli da probaju raznovrsnu kuhinju koja se priprema u celom svetu“, navodi Zoran Mirašević, predsednik Udruženja ugostiteljsko – turističkoh poslenika.

Nije tajna da gotovo svi turisti koji dođu u Niš pohvale upravo našu hranu – od one koja se može kupiti na u ćevabdžinicama i pekarama, do one koja se može poručiti u restoranima. To što će Niš od 15. do 17. juna biti prestonica gastronomije jeste od velikog značaja za Niš, te tako Udruženje ugostiteljsko turističkih poslenika ima punu podršku grada, naveo je gradonačelnik

“Izuzetno je važno da organizujemo jedan tako značajan sadržaj, koji je potreban našem gradu, a koji pokriva oblast turizma, i da to kao grad održimo. U junu nemamo mnogo događaja u gradu, pa bi bilo značajno da se u tom mesecu nastavi organizacija i u buduće.“, navodi gradonačelnik Darko Bulatović.

U Udruženju navode da očekuju veliki broj učesnika, koji će imatu priliku da pokažu znanje i veštinu pripremanja jela nacionalne i moderne kuhinje. Pored promocije gastro kulture, cilj šampionata je usavršavanje i edukacija te će tako gosti učestvovati na savetovanjima i seminarima. U parku svetog save spremaće se jela na otvorenoj vatri, riba, jela nacionalne kuhinje, jela sa roštilje, pice, slatke i slane pite, torte i kolači

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com