Društvo

SREĆNO! Srpska Nova godina uz “Pukni zoro”

Park Svetog Save bio je pun Nišlija koji su zajedno sa bendom “La Kampanela” i Marijom Šerifović dočekali Srpsku Novu godinu. Ove godine, deseti put za redom, Gradska opština Medijana bila je organizator dočeka, uz kuvano vino, vatromet i prvi put 3D animaciju koja je ukrasila zidove crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Atmosferu u najpopularnijem niškom parku zagrejala je oko 21 i 30  niška “La Kampanela”, a raspoloženje podigla Marija Šerifović izvođenjem svojih pesama, ali i interpretacijom hitova Bijelog dugmeta i Zdravka Čolića.

3D animicija prikazana je desetak minuta pre ponoći, uz dramatičnu muziku koja je pratila scene koje su smenjavile na zidu hrama. Prikazi cara Konstantina, carice Jelene, uz pravoslavnu ornamentiku i simbol Gradske opštine Medijana, podigli su u vazduh mnoge mobilne telefone. Desetominutna 3D animacija završena je srpskom zastavom koja se zavijorila preko zidova crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene, desetak sekundi pre ponoći. Tada je otpočeo i vatromet.

Prva pesma koju je Marija Šerifović otpevala u ponoć bila je “Pukni zoro”.

 

I vreme je ove godine išlo na ruku organizatorima, sa temperaturom oko 5 stepeni u plusu, pa je u parku bilo i puno dece i starijih sugrađana.

Uprkos tome što nije bilo tako hladno, na punktu na kome su se služili topli napici, pola sata pre ponoći ostao je samo čaj. Kako su Niškim Vestima rekli uz osmeh, Nišlije su u novogodišnjoj noći prvo popile kuvano vino, pa grejanu rakiju. Čaj nije bio najomiljeniji napitak. Srpska Nova godina dočekana je mirno i dostojanstveno i prvi utisak je, bez incidenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com