Društvo

Srećne ruke desetogodišnje Staše Veljković. Zlatnik opštine Medijana i kod Natali Veličković

Lomljenje Česnice u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhije

Zlatnike u česnici, koje je građanima Niša darivala Gradska opština Medijana, pronašle su Staša Veljković (10 godina) i Natali Veličković (55 godina).

Gradska opština Medijana, u saradnji sa Eparhijom niškom, na Badnji dan, organizovala je nalaganje Badnjaka i „Lomljenje česnice“ na platou ispred Hrama Sv.cara Кonstantina i carice Jelene.

Foto: GO Medijana

Blagosiljanje, osvećenje i lomljenje Česnice obavilo je sveštenstvo Niške Eparhije, na čelu sa Njagovim Preosveštenstvom, Vladikom Niškim Arsenijem.

Foto: GO Medijana

„Izuzetno mi je drago što Gradska opština Medijana, Badnji dan slavi sa prijateljima, jer je to praznik, koji se proslavlja u krugu najdražih. Oko Česnice se okuplja porodica i mi smo ovim okupljanjem, potvrdili smo da smo jedna velika porodica“, rekao je ovom prilikom, predsednik najveće niške opštine i dodao da je “Veliki odziv građana, najdragoceniji dar proslave ovog blagog dana, koji pokazuje da tradicija našeg naroda živi.”

Čestitajući sutrašnji praznik, predsednik Gradske opštine Medijana, poželeo je sugrađanima „dobre, buduće dane, dane bez straha od života. Dane u kojima Medijana, Niš, naša Srbija neće odustati od budućnosti!“

Predsednik Кocić je, u ime Gradske opštine Medijana, zahvalio sveštenstvu Eparhije niške, na čelu sa Vladikom Niškim Arsenijem, koje je učinilo da lomljenje Česnice ima svečarski karakter i okupljenim građanima, jer su dostojanstveno proslavili današnji pravoslavni praznik.

Foto: GO Medijana

Predsednik je zahvalnost uputio i Odredu izviđača „Vožd Кarađorđe“, koji su učestvovali u realizaciji događaja i predstavnicima Mlina Stevanović iz Malošišta, koji je obezbedio česnicu.

Foto: GO Medijana

U susret božićnim praznicima, ovom prilikom, priređen je vatromet i uz poštovanje epidemioloških mera usled pandemije kovida 19, u parku Sveti Sava, delili su se badnjaci i ikonice, a služeni su vino, čaj, suvo voće.

Događaju su prusustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Кopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Treće brigade kopnene vojske, brigadni general Slađan Stamenković.

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana svim pravoslavnim vernicima čestita Badnji dan, sa željom da u miru, zdravlju, sreći i ljubavi, u krugu svojih najbližih dočekaju i proslave najradosniji praznik – Božić.

Mir Božiji – Hristos se rodi!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com