Društvo

Srećna i berićetna Nova 2021. godina!

Novogodišnja noć kakva se ne pamti u Nišu.

Restorani, kafane, kafići i klubovi bili su zaključani i pogašenih svetla, u skladu sa poslednjom odlukom Kriznog štaba u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Veselo je bilo jedino u domovima Nišlija. Skromno u krugu porodice, uz muziku, tv program i tradicionalno iće i piće dočekana je ponoć.

Prelazak iz stare u novu godinu obeležilo je na desetine vatrometa širom grada organizovanih u privatnoj režiji. Gotovo 20 minuta trajao je ispraćaj godine koju Nišlije, ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama, žele da zaborave. “Bila ne ponovila se”, “srećan joj put u prošlost”, “odnela je mnogo dobrih i dragih nam ljudi, samo da se završi”, “obrnusmo još jedan krug oko naše zvezde. Hajde da vidimo šta donosi sledeći”… samo su neki od komentara.

Ni ovaj put nije se štedelo za pirotehniku, koja je inače zabranjena (petarde, tzv. topovski udari, baklje…). Pustim gradskim ulicama, s vremena na vreme, mogle su se videti patrole policijskih automobila, koje su cele noći kontrolisale javni red.

Foto: S.P.

Za razliku od prethodnih godina, kada se slavilo do jutra, sve je utihnulo oko jedan sat iza ponoći.

Pa, srećna nam i berićetna Nova 2021. godina!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com