DruštvoHronika

Srećan kraj: Oženio se svojom verenicom, iako je teško povređen uoči svadbe

Nišlija S.Ž. (29), kojeg je bez ikakvog povoda na ulici pretukao M.J. (18) i to samo osam dana pre zakazane svadbe, uprkos teškoj povredi, ostvario je svoju želju i venčao se sa verenicom R.R. (25).

Svadbeno veselje bilo je dovedeno u pitanje jer je mladiću prilikom napada slomljena vilica, zbog čega je morao da bude operisan, ali je on smogao snage i nije dozvolio da mu povreda pokvari planove. Venčanje i svadbeno veselje organizovani su u jednom poznatom niškom restoranu, a sreću zbog početka jednog novog poglavlja u njihovom životu, mladenci su podelili sa svojim roditeljima, rođacima i brojnim prijateljima

S.Ž. je kazao da se neposredno posle izlaska iz bolnice pribojavao da li će moći da, nakon operacije, izdrži „na nogama“ čitavu svadbu, ali da je neposredno pre slavlja znao da će uspeti.

Foto: Privatna arhiva

„Na dan, dva pre venčanja ostavio sam iza sebe sve ružno što mi se dogodilo i potpuno se posvetio pripremama za svadbeno veselje. Sve je proteklo u najboljem redu i zaista sam presrećan zbog toga“, izjavio je S.Ž.

Roditelji S.Ž. su kazali da su takođe bili zabrinuti kako će proteći svadbeno veselje, s obzirom na to da je njihov sin skoro operisan.

„Operacija je ostavila traga na njega, bio je iscrpljen i umoran proteklih dana, ali je junački sve izdržao. Bilo je sve onako kako su njegova verenica i on planirali. I odlazak po mladu, pozdravljanje sa gostima, prvi ples, venčanje, svadbeno veselje, ma baš sve. Veoma smo ponosni na njega. Moguće da bi neko drugi u toj situaciji u kojoj se on našao odustao od venčanja, ali ne i on. Uvek je bio odlučan i kada bi nešto rešio da uradi to bi i ostvario. Tako je i ovoga puta postupio“, kazala je mladoženjina majka N.Ž.

 

Ona je istakla da je čitava porodica bila u šoku nakon napada M.J. , ali da sada, posle veoma stresnih dana, mogu da odahnu. S.Ž. pretučen je 22. decembra oko 20 časova, kada je krenuo da krenuo da obližnjeg dragstora da kupi neke namirnice koje su bile potrebne njegovoj trudnoj verenici.

„Na ulici sam susreo komšinicu sa momkom. Javila mi se, rekla „ćao“, a ja sam joj na isti način odgovorio. Mladić je pitao komšinicu zašto mi se javila, a ona mu je rekla da smo komšije. Nastavio sam dalje ka dragstoru, međutim, njen momak me zaustavio, uhvatio za ruku i pitao da li sam ja neko u ovom gradu a da li znam ko je on. Kada sam odgovorio da ne znam, rekao je:

„Ja sam Miksa Durlanac“ i onda se vulgarno izrazio o tome šta je on u gradu“, kazao je S. Ž. Prema njegovim rečima, u tom trenutku je taksi prošao ulicom, a mladić mu je zapretio da ne gleda u to vozilo „jer ga neće ništa spasiti“.

Nakon toga sam mu rekao da je sve u redu i da više neću nikada da se javljam njegovoj devojci, ali me je me je udario u glavu u predelu brade, usled čega sam pao na asfalt.

On je prišao, šutnuo me u glavu, a potom je sa komšinicom otišao niz ulicu. Čuo sam kako mi je, dok se udaljavao, rekao:

„Briši kući da te ne vidim““, naveo je S. Ž.

Nakon što se vratio kući i zaustavio krvarenje iz nosa i ustiju, S. Ž., njegovi roditelji i verenica, pozvali su policiju, a otišli su i do roditelja sedamnaestogodišnje komšinice čiji ga je momak napao i ispričali im šta se dogodilo.

Nakon pregleda na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju ustanovljen mu je prelom donje vilice zbog čega je morao da bude operisan.

Policijska uprava Niš, oglasila se povodom ovog napada i saopštila da će po nalogu niškog Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com