Sport

Sreća veća od Čaira!

FK Radnički je ostao superligaš.

Pobedom začinjenom srećom i poštenom igrom ostalih konkurenata, niški fudbaleri nisu ispali iz igre. Zaslužni su Spartak iz Subotice i Javor iz Ivanjice. Subotičani su odigrali nerešeno sa Radom, kao i Javor sa Voždovcem i tako otvorili put niškom timu.

Veteran Radničkog Midrag Stevanović je pratio sve utakmice njegovog kluba. Kaže da je loša selekcija izgrača dovela do toga da se Radnički dovede do faze ispadanja.

Miodrag Stevanović, veteran Radničkog

“Nisu dovedeni igrački koji su dorasli da igraju u Superligi, dosta njih je otišlo iz kluba, tako da je normalno što smo došli u ovu situaciju. Bez špiceva, teško je moglo drugo da se očekuje. Na kraju dobro je što se ovako završilo. Iz ovoga moraju da se izvuču pouke. Nadam se da svi vide da ovo do sada nije valjalo, da je bilo loše, da bi moralo da se vodi više računa o tome da se u klub dovedu pravi igrači, kako bi se Radnički ponovo, kao pre dve godine borio za Evropu. Radničkom je mesto u Evropi, a ne da se bori za opstanak”, kaže Stevanović Niškim Vestima.

I legenda Radničkog i Crvene zvezde Aleksandar Panajotović bodrio je svoj tim sinoć na Čairu.

Aleksandar Panajotović, veteran FK Radnički

“Sami ste videli da smo od početka drugog dela prvenstva bili kandidati za visok plasman. Međutim sticajem raznih okolnosti, a najviše svojom krivicom došli smo u situaciju da zavisimo od drugih rezultata. Mogli smo opstanak da obezbedimo mnogo ranije. To treba da nam bude nauk za ubuduće da sada u polusezoni Upravni odbor razmisli i ozbiljnije se pozabavi time. Rešenje bi bilo dovođenje igrača na malo duži period, to važi i za trenera”, kazao je Panajotović.

Prema njegovom mišljenju timu sa Čaira su potrebna još dva špica, tu je klub tanak. Ostalo može da se naštima.  Ima Radnički i mnogo mladih talentovanih igrača, rekao je Panajotović i izrazio nadu da će već sledeće godine Radnički biti u sam vrh tabele.

“Moraćemo da napravimo jači stručni štab. Možda nekog trenera iz Niša da angažujemo. Moramo da imamo jednog pomoćnog trenera, koji je odavde poniko, ja već imam ideju ko bi to mogao da bude. On je radio dugo u Kuvajtu, vodio je mlade selekcije, svake godine je osvajao pehare, cenjen je i poštovan. On bi morao da uđe u stučni štab, ma ko bio trener”, istakao je Panajotović.

On se nada da će klub da se stabilizuje i da pokazuje rezultate one koje je pokazivao pre 40 godina, kada je igrao u Kupu UEFA.

Za dve godine FK Radnički slavi 100 godina postojanja. Prava bi šteta bila da to slavlje dočeka u nižoj ligi.

Prvenstvo je bilo, ne ponovilo se. Znamo šta treba menjati, a ko će to uraditi to se ne zna.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com