Sport

Srebro na Državnom prvenstvu za streličara kluba Naissus – 2003

Takmičar Streličarskog kluba Naissus – 2003 Niš Dragan Karafilipović osvojio je drugo mesto na Državnom prvenstvu za mlađe kategorije i veterane održanom prethodnog vikenda u Beogradu, na terenu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, a u organizaciji Streličarskog kluba “DIF”.

Na Prvenstvu se okupilo 65 takmičara iz cele Srbije. Učestvovale su mlađe starosne kategorije u target streličarstvu, kao i kategorija veterana-master men. Gađala se Olimpijska runda sa eliminacijama. Takmičenje se odvijalo na 70/60/50/40/25 metara, zavisno od kategorije i discipline. Gađalo se olimpijskim lukom, kompaundom (luk sa koturačama) i golim lukom (instiktivno gađanje bez nišana).

“Naš klub su predstavljala dva takmičara u disciplini olimpijski luk i osvojena je jedna medalja. U Master Men kategoriji na 60 metara, Dragan Karafilipović je osvojio drugo mesto i postao vicešampion države u svojoj kategoriji. Zlatnu medalju osvojio je Željko Dakić iz Novog Sada, SK “Velos”, a bronzanu Miljan Radičević iz Beograda, SK “Kalemegdan”.”, saopštili su iz ovog kluba.

Kažu da je solidan nastup imao je i Darko Stamenković u kategoriji kadeta na 60 metara. Kao najmlađi takmičar u svojoj kategoriji, osvojio je peto mesto.

Ovaj klub u septembru očekuje još jedno važno takmičenje za završetak Outdoor sezone, a to je target Državno prvenstvo za seniore koje ću se održati u Subotici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com