Sport

Srebrni pehar na takmičenju u Mađarskoj u rukama Sofije Rodić

I ovog vikenda sjajna devetogodišnja klizačica iz Niša Sofija Rodić osvojila je u Mađarskoj, u Segedinu, srebrnu medalju i  pehar. Takmičenje u brzom klizanju, 16. po redu okupilo je  154 takmičara iz sedam zemalja, Slovačke, Češke, Mađarske, Rumunije, Bosne, Srbije i Slovenije.

“Sofija je kao i do sada dala sve od sebe da osvoji medalju i bukvalno do zadnje trke imala je šanse i za zlatni pehar, svaka finalna trka je bila uzbudljiva. Za osvajanje medalja odlučivale su stotinke , tačnije 5 do 30 stotinki. Sofija je i u tako jakoj konkurenciji uspela da ostane pribrama, da bori se hladne glave do kraja. Konačni rezultat je srebrna medalja i pehar sa kojim se vraća u Niš”, kaže Sofijin otac Petar Rodić.

Sofija je na 500 metara bila treća, na 222  je  pobedila,  a na 333 metra bila je treća. To joj je u ukupnom plasmanu donelo drugo mesto što je veliki uspeh za ovu devetogodišnju sportistkinju iz Niša.

Na istom takmičenju je zablistala  i  Petra Marković iz Niša koja je osvojila sedmo mesto.

Sofiju Rodić do kraja sezone očekuje još jedno takmičenje, ovog puta u Celju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com