Društvo

“Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija” – Početak projekta obeležen u NTP – u

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pokrenulo je nacionalni projekat pod sloganom „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”, tokom kojeg su i organizovani Dani nauke i inovacija. Početak projekta obeležen je danas u Naučno – tehnološkom parku u Nišu sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Prisutnima se ovom prilikom obratila i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, gradonačelnica Dragana Sotirovski i direktor NTP – a, dr Milan Ranđelović.

Foto: S.T.

Dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija navodi da je Srbija oduvek bila zemlja nauke.

Foto: S.T.

”  Ja zasta vidim Srbiju ovako. Mislim da svi treba da vidimo da Srbije i te kako ima osnova da bude zemlja nauke i inovacije i ona je to oduvek i bila. Moramo zajedno da radimo na promociji ove ideje, ali da zasučemo rukave koji će dati rezultate. Tu smo da umrežimo i povežemo i da svi zajedno stvarno idemo napred kroz najlepšu moguću oblast života – nauku”,  kaže dr Begović.

Grad Niš je jedan od ključnih stejk holdera za razvoj inovaticionog eko sistema koji je od samog starta podržava naopre Naučno – tehnološkog parka Niš za pospešivanje istog kroz inicijative i saradnju, ali i dikrektnu podršku inovativnim kompanijama.

Foto: S.T.

“U modernom društvu inovacije i tehnologije imaju suštinsku ulogu pokretača napredtka i prosperiteta na lokalnom nivou. Naučno  – tehnološke inovacije ušle su naše domove, utiču na to kako živimo i radimo, na način kako se lečimo, kako upravljamo našim najbližim okruženjem. Radujemo se svim predstojećim aktivnostima u našem gradu i nastojaćemo da kao lokalna zajednica i pre svega lokalna samouprava budemo pouzdani partneri i dobri domaćini”, kazala je Dragana Sotirovski gradonačelnica.

Dr Milan Ranđelović, direktor Naučno – tehnološkog parka istakao je da činjenicu da je Niš grad nauke i inovacije.

Foto: S.T.

“Hajde da iskorsitimo mogućnost i prilike da Niš opravda privilegije koja nam je data i da iz Niša simbolično krene obeleležavanje kampanje Srbija kao zemlja nauke”, poručuje dr Ranđelović.

Nacionalni projekat nastao je u saradnji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Privredne komore Srbije. Ovaj događaj je osmišljen kako bi se stvorila platforma za dijalog, saradnju i inspiraciju. Projekat Srbija, zemlja nauke i inovacija odraz je kolektivne vizije Srbije koja se razvija i napreduje stavljajući nauku i tehnologiju u sedište svog razvoja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com