Virus KoronaZdravlje

Brnabić: Srbija kupila nove testove, 30 hiljada stiže u Niš

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija kupila dodatnih 90 hiljada standardnih PCR testova za COVID-19. 

Premijerka je ukazala na to da je Srbija u 34. danu borbe sa koronavirusom i istakla da se dobro držimo, te da je naš zdravstveni sistem još na nogama i odoleva izazovima.

Od dodatno kupljenih testova, 60 hiljada biće dodeljeno Kliničkom centru Srbije, a 30 hiljada će biti podeljeno jugu centralne Srbije, u Nišu.

“Pored toga, imamo dodatne količine PCR testova, tako da ćemo ići u još masovnije testiranje jer ulazimo, nadam se, u nešto što bi izgledalo kao završnica borbe protiv koronavirusa, naglasila je premijerka”.

To ipak ne znači da ćemo brzo moći da proglasimo pobedu i kraj vanrednog stanja.
Brnabić je ponovila da je ključna gvozdena disciplina i poštovanje svih mera Vlade, uz sve ono što svako od nas pojedinačno može da uradi – da bude u izolaciji i kontakte svede na minimum, kako ne bismo samo suzbili virus, već ga i u potpunosti pobedili.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com