Politika

Srbi sa Kosova i Metohije koji su krenuli peške na miting u Beogradu dočekani u Nišu (VIDEO)

Gradonačelnica Niša i članica predsedništva Srpske napredne stranke dočekala je u Nišu Srbe koji su iz Kosovskog Pomoravlja krenuli peške na skup u Beogradu. Doček je pripređen kod naplatne rampe Nais, a srećan put do Beograda poželela im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i drugi aktivisti SNS-a.

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja su istakli da ih na njihovom putu nosi želja za boljim sutra.  Slađan Cvetković, jedan od mladića koji su krenuli ka Beogradu, istakao je da ih nose dobra volja, snaga i želja za boljim sutra. Kako je rekao, kada su čuli da i grupa mladića iz Kosovske Mitrovice kreće put Beograda, i njih 13-orica iz Kosovskog Pomoravlja odlučili su da krenu put srpske prestonice. Oni veruju da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći narodu sa Kosova i Metohije i u Srbiji i da će biti bolje.

„Na putu za Beograd vodi nas želja i dobra volja, vera u bolje sutra. Još jedan naporan dan je iza nas, ali ne odustajemo. Korak po korak idemo ka Beogradu. Verujemo da ćemo stići do 26. maja, cilj je jasan i ne odustajemo“, kazao je Slađan Cvetković.


Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su ovi mladići primer kako se brane Srbija i Kosovo.

„Svaka čast ovim momcima. Samo do Niša pešačili su 160 kilometara. Ovo je veliki poduhvat. Krenuli su pre dva dana, a čeka ih još dug put do Beograda, kažu još nekih 400 kilometara. Ovako se brani Srbija, ovako se brani Kosovo i Metohija.Njima nije bilo teško da pešice krenu iz Kosovskog pomoravlja, a ni nama neće biti teško da 26. podržimo Srbiju, podržimo predsednika Aleksandra Vučića, da čujemo šta nas očekuje u budućnosti, kakve ćemo stavove da zauzmemo kao zemlja i ono što je najbitnije to neće biti skup podela već skup sabornosti svih nas koji živimo u ovoj prelepoj zemlji“, rekla je  Sotirovski.

Od Кosovskog Pomoravlja do Niša prešli su 160 km odakle su otišli dalje ka severu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com