Hronika

SRAMOTA: Vandali oskrnavili spomenik oslobodiocima u Brzom Brodu

Spomenik u samom centru naselja Brzi Brod, oko 3 sata posle ponoći, skrnavili su vandali grafitima na kojima je napisano “smrt komuni”, precrtali petokraku, nacrtali krst sa četiri ćirilična slova “S”.

 

Jedan od članova Udruženja građana “Prijatelji Brzog Broda” rekao je Niškim Vestima da je u spomen parku sedela omladina do kasno u noć, i nakon što su otišli za sada je nepoznati počinilac oskrnavio spomenik posvećen našim sugrađanima, koji su dali živote u borbi protiv okupatora u drugom svetskom ratu.

“Pojedinac ili grupa, ovakvim potezom, nisu udarili na ideologiju prošlog vremena, već direktno na naš trud, koji smo uložili da ovaj spomen park bude uređeno mesto. Udruženje građana “Prijatelji Brzog Broda” je skup ljudi, patriotski i hrišćanski orjentisan, mi smo Srbi koji imaju svoj stav, mnogo puta dokazan delima, ali najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin!”, ističu.

Stanovnici ovog naselja kažu da će vratiti kamere sa susednih lokala i na taj način pronađu počinioca, kao i da će o ovom vandalskom činu obavestiti policiju. Objašnjavaju da su mogli da do spomenika da dođu iz četiri pravca i nadaju se da ih je neka kamera zabeležila.

“Nije bitno koju ideologiju podržavaš, ali spomenike koji su postavljeni našim precima koji su poginuli braneći zemlju sramota je dirati i skrnaviti ma iz kog perioda bili. Spomenik se nalazi u centru naselja i taj deo su koristili svi, i stariji ljudi kada krenu u poštu da odmore, majke s decom kada krenu u šetnju, omladina”, napominju.

 

Deo naselja Brzi Brod oko spomenika prošle godine kompletno je sređen. Renovirana je fasada spomenika, napravljene behaton staze oko spomenika, postavljena wi-fi pametna klupa, letnjikovac, ograda oko spomen parka, zelenilo, nisko i visoko rastinje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka čast na ovoj akciji!
    Dokle će sa srpskih ulica i trgova da se keze crvene petokrake?

  2. A šta fali petokraki? Kad su nam kinezi pomogli recimo unazad 40godina, NIKAD. RUSI JESU.
    Sve je ovo politika današnje situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com