Hronika

SRAMOTA: Uništeni koševi na terenu posvećenom Stefanu Joviću u naselju Trošarina

Pre nešto više od godinu dana, u okviru akcije kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru”, Niš je dobio košarkaški teren posvećen plejmejkeru minhenskog Bajerna Stefanu Joviću u naselju Trošarina.

Potpuno rekonstruisan teren koji je poneo ime našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca nalazi se na uglu Ulice Branka Miljkovića i Bulevara Nemanjića, a Nišlije i Nišlijke su na njemu mogli da igraju košarku u uslovima kakve imaju profesionalci – na specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

Foto: Branislav Kačar – Facebook strana

Danas, taj teren ne predstavlja reprezentativno mesto na kome deca i mladi mogu da uživaju u lepotama košarke. Neodgovornim ponašanjem nepoznatih pojedinaca, koševi su uništeni, objavio je gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar na svom facebook nalogu.

“Apelujem na sve da više vode računa o našim terenima jer se oni grade i rekonstruišu zbog naše dece, zbog omladine kojoj su ovi tereni namenjeni za rekreaciju. Sport i zdravi stilovi života nužni su i mi se trudimo da obezbedimo uslove za rekreativno bavljenje sportom, podjednako kao što to činimo za profesionalni sport. Neki novi klinci možda su baš na ovom terenu mogli da naprave svoje prve košarkaške korake, zavole tu igru i možda i samo jednog dana zasluže privilegiju da i oni dobiju teren koji će nositi njihovo ime. Zbog toga, budimo savesni i odgovorni prema našoj imovini”, rekao je Kačar.

Foto: Branislav Kačar – Facebook strana

PROČITAJTE I…

Poligon za buduće šampione; U Nišu otvoren teren „Stefan Jović“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com