DruštvoHronika

SRAMOTA: Opljačkana “Banka dobročinstva”

Kutija sa novcem koji je humanitarka Marina Adamović prikupila za lečenje bolesnih mališana, ukradena je jutros u Obrenovićeoj ulici gde se nalazi „Banka dobročinstva“ mesto gde Nišlije daju humanitarne priloge za ovu namenu. Policija je potvrdila da joj je krađa prijavljena te da se radi na pronalasku izvršioca.

Marina kaže da je u trenutku krađe bila u svojim invalidskim kolicima, i pripremala se da uđe u banku kako bi prikupljeni novac uplatila na namenski račun.

“To je bilo oko 8.30 sati, kutija je bila pored mene, na trenutak sam skrenula pogled što je bilo dovoljno da nestane. Sumnjam da je krađa planirana jer mi je neposredno pre toga prišao jedan mladić i pitao me koliko je sati a gledao je u kutiju. Ubrzo je produžio dalje, ali verujem da se ili on ili neka osoba sa kojom je bio u dogovoru, prišuljala i iskoristila trenutak da je ukrade”, kaže Marina.

Dodaje da je krađu odmah prijavila policiji.

“Ne znam tačno, koliko je novca bilo u kutiji jer sam sumi koja je bila kod mene od vikenda, dodala ono što je prikupljeno do jutros. Mislim da nije imalo više od deset hiljada, ali to su značajna sredstva za one kojima je lečenje neophodno. Ovo je strašno, ne mogu da shvatim kakvi su to ljudi koji mogu da ukradu i taj novac – kazala je ogorčena žena.Ovo nije prvi put da se humanitarni prilozi koje je prikupila Marina kradu. Pre tri godine, novac iz „Banke dobročinstva“ ukrao je dvanaestogodišnji dečak i potrošio ga.

Marina Adamović već deset godina u Obrenovićevoj ulici sakuplja novac za lečenje bolesne dece. Do sada je na račun obolelih mališana uplatila od 2006.godine uplatila oko 12 miliona dinara, a pre toga preko deset miliona dinara.

“Trenutno sakupljam novac za nekoliko deteta, ali aktivno za dvoje koja se nalaze u vrlo kritičnom stanju i na lečenju su u inostranstvu”, kaže Marina i poziva građane da pomognu da se novac sakupi što hitnije, ali i da se nadoknadi šteta koju je jutros pretrpela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com