Društvo

Sramota, groblje u Durlanu kao deponija

Groblje u niškom naselju Durlan više liči na deponiju nego na groblje. Smeće stoji odloženo pored grobnih mesta. Predsednik Opštine kaže da oni binu o tom groblju iako nije u njihovoj nadležnosti.

Predsednik gradske opštine Bratimir Vasiljević kaže da opština Pantelej jedina održava to groblje i da je smeće koje se nalazi pored groblja ostatak koji još nije iznešen, ali će biti čim to omoguće vremenske prilike.

“Dva meseca smo mi zajedno sa “Medijanom” i KPZ-om čistili to groblje koje niko nije održavao 20 godina. Ono je slika naših građana, koji tamo borave. Mi u statutu nemamo obavezu da to groblje održavamo”-kaže Vasiljević.

Opština Pantelej, po njegovim rečima, ima samo nadležnost da donosi odluke o uređenju groblja, ne i da ga održava i čisti.

“To što je ostalo sa strane je je samo deo od onoga što je očišćeno. Iz tehničkih razloga i to nije izvezeno, ali biće čim se za to steknu uslovi. Počela je kiša pa kamion JKP Medijana ne može da priđe. Trebalo je da bude odveženo u subotu, ali iz tehničkih razloga nije urađeno, sada je problem kiša i teško će biti očišćeno dok se ne poprave vremenske prilike”-objašnjava pedsednik Gradske opštine Pantelej.

Dok se vremenske prilike ne poprave durlansko groblje i dalje će više ličiti na deponiju. Da ta slika ne bude trajna iz Opštine apeluju na građane da ličnim angažovanjem pomognu da groblje nakon sređivanja ostane čisto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com