Društvo

Spreman tender za akva park u Nišu, ali se čeka investitor

Grad Niš završio je sve neophodne pripremne radnje za raspisavanje tendera za izgradnju akva-parka, ali tender nije još raspisan jer je jedina firma zainteresovana za njegovu gradnju, “Akvatera solušn” iz Crne Gore, zatražila da se zastane sa postupkom zbog drugih investicija koje ima, izjavio je danas gradski većnik Mihajlo Zdravković.

On je istakao da bi grad mogao već “koliko sutra da raspiše tender”, ali mu je u interesu da tender uspe.

Zdravković je podsetio da crnogorska firma još ranije poslala pismo o namerama za gradnju akva parka.

“Ukoliko se do kraja sledećeg meseca niko ne javi za gradnju akva parka, raspisaćemo konkurs jer možda postoji neko ko je zainteresovan za gradnju, a da mi to ne znamo”, rekao je Zdravković na konferenciji za medije održanoj povodom dve godine rada aktuelnog gradskog rukovodstva.

Zdravković je pozvao sve kompanije zainteresovane za gradnju akva parka da se jave rukovodstvu grada.

On je podsetio da zemljište za izgradnju na lokaciji “Lozni kalem” na ulazu u Nišku Banju, Grad Niš ustupa bez naknade, ali investitor ima obavezu da izgradi akva park sa pratećom infrastruktorom.

Elaboratom koji je usvojilo Gradsko veće, a koji predstavlja osnov za ustupanje zemljišta bez naknade predvidjeno je da, firma koja pobedi na tenderu izgradi akva park vredan devet miliona evra, površine 9.000 kvadrata, sa najmanje sedam bazena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com