Hronika

Sprečeno krijumčarenje pištolja i parfema na granici sa Bugarskom

Na graničnim prelazima ka Bugarskoj, Gradini i Strezimirovcima, carinici su osujetili pokušaj krijumčarenja parfema, a prethodno je u dva navrata zaplenjeno i neprijavljeno oružje.

Prilikom detaljne ulazne kontrole novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar, na Gradini je 18. februara 2020. godine zaplenjeno više od 130 parfema poznatih robnih marki, saopštila je Uprava carina Republike Srbije.

Foto: Uprava carine RS

Paketi sa sakrivenim parfemima otkriveni su u dve fabričke šupljine iznad ležaja za vozače u autobusu.

Foto: Uprava carine RS

Obojica vozača iz Novog Pazara, stari 62 i 56 godina suočiće se sa krivičnom odgovornošću zbog krijumčarenja.

Foto: Uprava carine RS

Na Gradini je 14. februara 2020. godine zaplenjen bojevi pištolj marke „glok“, u čijem je okviru bilo pet metaka kalibra 9mm.

Oružje je otkriveno kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izvojen „audi A8“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo petoro bugarskih državljana.

Foto: Uprava carine RS

Prilikom kontrole, na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena je torbica sa oružjem, za koje se kao vlasnik prijavio 29-godišnji vozač automobila.

Na Strezimirovcima je 16. februara 2020. godine prilikom ulazne kontrole kod 41-godišljeg bugarskog državljanina pronađen neprijavljeni gasni pištolj.

Foto: Uprava carine RS

On je sam putovao automobilom „foksvagen turan“ bugarske registracije i prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi.

Detaljnom kontrolom, u vozačevim vratima je otkriven gasni pištolj marke „zoraki“ sa okvirom i 8 pripadaajućih metaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com