Sport

SPORTSKI VIKEND: Želja kao po običaju; Odbojkaši ponovo bolji od “večitog”

Tek nekoliko niških klubova još uvek igra svoje ligaške utakmice a uskoro će i oni ovu takmičarsku godinu privesti kraju i otići na zasluženi odmor. Košarka ovog vikenda polovično, rukomet standardno, a vaterpolo zamalo da donese veliku radost niškim ljubiteljima sporta. Odbojkaši ponovo ponizili beogradskog superligaša.

Košarka

Košarkašice Studenta savladale su u 11.kolu Prve ženske lige Srbije ekipu Radivoja Koraća u Beogradu. Rezultatski su im pripale 3 od 4 deonice, što je bilo dovoljno da upišu nove bodove uz pobedu od 59:55. Studentkinje su time upisale sedmu pobedu a nastavak takmičenja očekuje ih u januaru.

Košarkaši Konstantina poraženi su u 12. kolu Druge lige Srbije od ekipe Velike Plane. Iako su vodili na poluvremenu (42:32) niški košarkaši dozvolili su gostima da preokrenu rezultat u svoju korist i meč privedu kraju sa 78:73. Konstantin je tako pretrpeo deveti po redu poraz pa zauzima pretposlednju poziciju pred poslednje kolo u ovom delu sezone koje će 23.decembra odigrati protiv KK Klika iz Arilja.

Odbojka

Odbojkaši “Niša” su sredinom nedelje zabeležili sjajan rezultat i pobedu protiv Crvene zvezde u Beogradu. Oni su po drugi put ove godine savladali crveno-bele a sada su slavili nakon taj-brejka sa 3:2 (25:21/22:25/25:19/21:25/12:15). Njihov naredni rival biće kragujevački Radnički.

Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa nisu uspeli da se domognu finala i tako naprave jedan u najvećih uspeha niških sportskih kolektiva što se tiče takmičenja u Kupu Srbije. Polufinalni meč je završen sa 7:7 pa se pristupilo izvođenju peteraca u kojima su se bolje pokazali Šapčani. Vaterpolisti nastavljaju takmičenje u regionalnoj A2 ligi već početkom januara.

Rukomet

Rukometaši Železničara revanširali su se beogradskom Obiliću za jedini bod koji im je falio za maksimalni učinak u dosadašnjem delu sezone. Oni su slavili sa 34:31 (19:13) i upisali jedanaestu uzastopnu pobedu. Domaće je do pobede predvodio Jevtić sa 7 pogodaka, dok je za najboljeg igrača utakmice proglašen Dušan Mirić. Nišlije narednog vikenda očekuje duel sa Jugovićem u Kaću.

Ostali niški klubovi, o čijim smo rezultatima već izveštavali, nalaze se na zimskoj pauzi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com