Sport

SPORTSKI VIKEND: Vaterpolisti potopili favorita; Želja osvojio pehar!

Za one klubove koji već uveliko igraju svoje utakmice, što u prvenstvima što na pripremnim turnirima protekli vikend bio je uspešan. Košarkašice i vaterpolisti vezali su treću pobedu dok su rukometaši napravili uvertiru u nastavak borbe za titulu državnog prvaka osvojivši turnir u Beogradu.

 

Fudbal

Fudbaleri Radničkog trenutno se nalaze na pripremama u turskom Beleku, a u dosadašnje dve kontrolne utakmice zabeležili su dva remija. Nakon startnih 2:2 (1:2) sa bugarskim Botevom iz Plovdiva, Nišlije su u drugom meču remizirale 1:1 (0:1) sa bugarskom Verejom iz Stare Zagore. Gol za nišku ekipu postigao je Simunović.

Radnički će u Beleku odmeriti snage još sa Sigmom (30. januar), Daežonom (31. januar) i Mariupolom (4. februar).

Rukomet

Rukometaši Železničara učestvovali su proteklog vikenda na turniru odigranom povodom obeležavanja 70 godina postojanja Rukometnog kluba Partizan. Na turniru su učesnici bili predstavnici Srbije u SEHA ligi Vojvodina i pančevački Dinamo, kao i dve trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli Superlige Železničar i Partizan, a Nišlije su osvojile ovaj turnir i uzimanjem trofeja na neki način počele pripremu za nastavak borbe i u Superligi za isti ishod.

Košarka

Košarkaši Zdravlja iz Leskovca bili su bolji od niškog Konstantina i slavili rezultatom 87:63 u meču 15. kola Druge košarkaške lige, a rezultat po četvrtinama kretao se ovako 22 : 12 / 14 : 12 / 25 : 20 / 26 : 19. U narednom kolu Konstantin će ugostiti ekipu Žarkova iz Beograda.

Sa druge strane niške košarkašice nižu pobede u Prvoj košarkaškoj ligi za žene. 69:44 bio je rezultat kojim su u 16. kolu bile bolje od ekipe Bora, a u narednom gostovaće ekipi Beočina. “Studentkinjama” je ovo treća pobeda u nizu i one trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli.

Odbojka

Odbojkaši Niša savladali su Spartak iz Ljiga rezultatom 3:1 po setovima 25 : 22 / 30 : 28 / 15 : 25 / 25 : 19 i izdigli se nakon 3 vezana poraza u najjačem domaćem prvenstvu. U narednom kolu Nišlije gostuju uvek neugodnoj ekipi Novog Pazara, koja trenutno zauzima 2. mesto na tabeli Superlige, ali su i oni u nešto lošijoj seriji rezultata jer su, baš kao i Nišlije, vezali 3 poraza.

Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa ubedljivo su savladali favorizovanu Vojvodinu u 10. kolu regionalne A2 lige. Duel na Čairu završen je rezultatom 8:3 (2:1, 0:0, 2:1, 4:1).

Nais je do pobede predvodio Marko Bolović sa 4 pogotka, odličan na golu bio je Lazić sa 20 odbrana.

Naisu je ovo treća vezana pobeda u 2018. godini. Već za vikend pred niškim timom je novi izazov kada na Čair dolazi ekipa Solarisa iz Šibenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com