Sport

SPORTSKI VIKEND: Vaterpolisti Naisa na finalnom turniru Kupa Srbije

Još jedan sportski vikend za niške klubove završen je polovičnim rezultatima. Fudbaleri su obradovali Nišlije velikom pobedom, vaterpolisti se plasirali u finalnu fazu Kupa Srbije, a futsaleri uzeli po bod sa gostovanja.

 

Fudbal

Fudbaleri Radničkog savladali su Čukarički sa 1:0 u 21. kolu Superlige Srbije. Kompletan izveštaj sa utakmice pročitajte ovde.

Košarka

Košarkaši Konstantina poraženi su u Novom Pazaru od istoimene ekipe sa 92:53 (29:14/24:14/19:18/20:7). U narednom kolu ugostiće ekipu Plane koja je za tri pozicije iznad njih.

Košarkašice Studenta slavile su sa 95:71 u Nišu protiv ekipe Spartaka u 10. kolu Prve ženske lige Srbije. One će u narednom kolu gostovati ekipi Radivoja Koraća u Beogradu.

Odbojka

Odbojkaši “Niša” poraženi su u Subotici od ekipe Spartaka u 9.kolu Superlige Srbije. Domaći su slavili nakon petog seta sa 3:2 dok je po deonicama bilo 25:17/25:18/25:27/19:25/15:11. Sledi zimska pauza u odbojkaškoj ligi a Nišlije zauzimaju 6.poziciju.

Rukomet

Rukometaši Železničara pobedili su Spartak Vojput u 11.kolu Superlige Srbije sa 28:25 (17:18) na domaćem terenu. U narednom kolu ponovo će biti domaćini i to Obiliću, jedinoj ekipi u ligi koja im je “otkinula” bod. Taj meč je na programu u subotu 16.decembra od 18:30.

Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa plasirali su se u polufinale Kupa Srbije savladavši Vojvodinu nakon peteraca. Krajnji rezultat glasio je 11:10 (1:1, 2:2, 1:2, 2:1, peterci 5:4)

Nišlije će igrati protiv Šapca u polufinalu kako je određeno žrebom. Drugi polufinalni par čine večiti rivali Partizan i Zvezda. Finalni turnir Kupa Srbije biće održan u Bečeju 16. i 17. decembra.

Futsal

Futsaleri Kalče odigrali su nerešeno sa ekipom Pirota u 11.kolu Prve lige Srbije. Komšijski derbi završen je sa 1:1. U najjačem domaćem futsal prvenstvu sledi pauza do sredine februara.

KMF Radnički remijem je završio polusezonu u Trećoj futsal ligi Istok. Oni su u Boru odigrali 5:5 protiv istoimene ekipe i sa 5.pozicije dočekuju pauzu u prvenstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com