Sport

SPORTSKI VIKEND: Pobede Studenta, Železničara, Radničkog 2010…

Nešto lošiji vikend je za niškim klubovima koji su poraženi u košarci, odbojci i vaterpolu. Rukomet je u samom vrhu srpskog prvenstva, dok u futsalu budući član SD Radnički grabi ka nekim višim rangovima. 


Fudbal

Fudbaleri Radničkog nastavili su niz bez pobeda i nakon utakmice u Lučanima koja je završena nerešenim rezultatom. Pored toga i dalje je na snazi “bolnica” na Čairu jer su se neki od fudbalera povredili i ovom prilikom. Više o tome u izveštaju sa meča.


Rukomet

Rukometaši Železničara i rukometašice Naise nastavili su po starom. Nišlijke su nakon 8 prvenstvenih pobeda upisale i onu u evropskim okršajima, pobedivši Makabi iz Izraela, dok su rukometaši Želje upisali sedmu zaredom u Aranđelovcu.


Košarka

Košarkaši Konstantina poraženi su u utakmici 8.kola Druge lige u kojoj je slavio Proleter iz Zrenjanina. Niški košarkaši nisu iskoristili prednost domaćeg terena te su bodove prepustili gostima, uz ubedljivih 86:62. Oni će u narednom kolu imati šansu da poprave utisak protiv aleksinačkog Napretka koji zauzima sredinu tabele.

Sa druge strane košarkašice Studenta slavile su u 7.kolu Prve ženske lige na gostovanju Šapcu. Krajnji rezultat glasio je 74:69 u korist Nišlijki koje su sa 19:17, 23:14 i 23:19 slavile u tri četvrtine, dok su domaće osvojile drugu deonicu igre sa 19:9, što im nije bilo dovoljno za pobedu.

Studentkinje su četvrte na tabeli a u narednom kolu dočekaće prvoplasiranu Crvenu zvezdu u Nišu.


Odbojka

Odbojkaši Niša poraženi su na domaćem terenu od ekipe Novog Pazara koji je slavio sa 3:1, po setovima 25:21,25:19,25:14, a domaći su slavili samo u trećem sa 25:23.

Oni će 7.kolo odigrati u Kraljevu protiv poslednjeplasirane Ribnice, koja je u prethodnih 6 kola pretrpela isto toliko poraza.


Vaterpolo

Poslednju prvenstvenu utakmicu u ovoj godini odigrao je VK Nais u Šapcu, ali je tamo pretrpeo poraz. Domaći su bili uspešniji u sve četiri faze igre i na kraju slavili sa 15:6.

U sredu (19h) je na programu utakmica 1/8 finala Kupa Srbije, koju će Nišlije odigrati sa Dunavom.


Futsal

Klub malog fudbala Radnički 2010 iz Niša slavio je na gostovanju u Bujanovcu protiv ekipe BSK-a u 7.kolu Treće futsal lige. Nišlije su bile bolje od rivala koji se nalazi na vrhu tabele odmah ispod prvoplasiranog Zufa. Uz rezultat 7:5 slavile su Nišlije koje će u narednom kolu ugostiti gradskog rivala Niš 92.

Futsaleri Kalče trenutno igraju meč 8.kola Prve futsal lige protiv ekipe Deusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com