Sport

SPORTSKI VIKEND: “Naisa” u Kikindi, “Želja” u Beogradu

Niški rukometaši i rukometašice ovog vikenda startuju sa ligaškim takmičenjem. ŽRK “Naisa” će u prvom kolu gostovati ekipi Kikinde, dok će rukometaši “Železničara” odmeriti snage sa beogradskim Obilićem.

Klubovi su se danas oglasili povodom predstojećih izazova i predstavnicima lokalnih medija izneli svoje planove i očekivanja od nastupajuće sezone.

Ispred ŽRK “Naisa” najpre se obratio trener Svetislav Beli Jovanović, koji je najavio sezonu sa “paklenim početkom”:

“Uvek sam bio pesimista pred početak sezone, ali ovog puta smo na vreme oformili tim i doveli adekvatna pojačanja. Odradili smo dobre pripreme i spremni smo za borbu za vrh. Ekipa Kikinde je uvek bila tvrd i jak protivnik. Međutim, moju ekipu sada krasi tempo, igramo dosta brže i što je najvažnije imamo rotaciju. Spremni smo za svih 60 minuta igre i idemo na pobedu!”

“Naisa” je imala stopostotni učinak u pripremnom periodu, jer je u 6 odigranih utakmica ostvarila isti broj pobeda.

Kapiten ekipe Marija Filipović dodala je da su devojke spremne za predstojeće izazove i da imaju dobru bazu. Kaže da su rivalke uvek dominantne na domaćem terenu i da ih očekuje teška utakmica, ali takođe očekuje povoljan rezultat u Kikindi.

Najvažnije je da su sve povrede sanirane i da je težak period ostao iza Nišlijki.

Nislijke spremne za nove izazove! Foto: ZRK Naisa

U muškoj konkurenciji startovaće i rukometaši “Železničara”, koji se u elitni rang vraćaju nakon jednogodišnje pauze. Njih očekuje duel sa Obilićem u Beogradu.

Trener Josif Petković je istakao da je zadovoljan pripremnim utakmicama (3 pobede,1 poraz,1 remi) i da je ekipa spremna za nove okršaje:

“Utakmice su bile veoma dobre, protivnici su bili takvi da su iziskivali maksimum. Još mnogo toga moramo da odradimo, a jedini hendikep je to što ne poznajem dovoljno ligu, za sada sam imao prilike da upoznam samo Dinamo i Partizan. U prvenstvo ulazimo najpre sa nadom za stabilizaciju, želimo da obezbedimo sigurnost kroz ligaško takmičenje, a bodovi će doći sami po sebi. Cilj nam je ulazak među 4 najbolje ekipe.”

Prvi cilj: Plasman u plej-of fazu! Foto: Niske Vesti

Prisutni igrači su se složili sa trenerom da su očekivanja na najvišem nivou, prvi cilj je plasman u plej-of a nakon toga definisanje “šta i kako dalje”. Vladimir Jevtić i Đorđe Spasić kažu da ekipa željno iščekuje početak prvenstva nakon dobrih partija u pripremnoj fazi. Dodaju da uz čvrstu igru i maksimalno zalaganje rezultat u Beogradu neće izostati.

Ispred rukovodstva kluba obratio se i tim menadžer Ivan Šmigić koji je istakao da “Želja” ima podršku Grada, ali da o sponzorima koji su pomogli klubu još uvek ne želi da govori, već da će oni konačno biti obelodanjeni na posebnoj konferenciji za medije.

Obe utakmice igraju se u subotu od 20:30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com