Sport

SPORTSKI VIKEND: Konačno, “Konstantin” upisao prvu pobedu!

Vikend za nama bio je uspešan za neke niške klubove, dok su neki neočekivano poraženi na domaćem terenu. Odbojkaši su nastavili pobednički niz a košarkaši upisali prvu pobedu od starta prvenstva.

Fudbaleri Radničkog poraženi su u 15.kolu Superlige Srbije od ekipe Napretka iz Kruševca. Srpski “El klasiko” završen je rezultatom 3:1 u korist gostiju, a u strelce su se upisali Đerić i Alivodić dva puta, dok je poraz domaćina ublažio Raspopović.

Radnički se nalazi na deobi 7.mesta sa večerašnjim rivalom koji takođe ima 23 boda, a u narednom kolu ugostiće Crvenu zvezdu na Čairu. Taj meč je na programu u subotu, 4.novembra.


Košarkaška Druga liga

Košarkaši “Konstantina” uspeli su da upišu prvu pobedu nakon šest meseci posta i to u 4.kolu Druge lige nad ekipom Kolubare. Nišlije su slavile sa 84:71 (23:13/20:16/23:24/18:18). Gosti su se “probudili” tek u drugom poluvremenu međutim to nije bilo dovoljno da u potpunosti slome otpor domaćina i zabeleže bolji rezultat.

Naredno kolo na programu je u subotu, kada “Konstantin” gostuje Akademiku u Srbobranu.


Prva ženska košarkaška liga 

Košarkašice “Studenta” upisale su još jednu pobedu na domaćem terenu protiv ekipe Vrbas Medele. Krajnji rezultat od 79:65 zabeležile su nakon pobede u tri četvrtine, jer su protivnice u drugoj deonici meča iskoristile pad koncentracije i završile je u svoju korist.

Nišlijke su slavile sa 19:16, potom dozvolile da gošće na poluvreme odu sa prednošću od jednog koša (nakon pobede od 19:15), međutim već u trećoj četvrtini bilo je jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik, pa su tako sa 26:15 a potom i 19:15 uspešno okončale utakmicu i upisale nove bodove.

U 5.kolu “Studentkinje” gostuju u Boru istoimenoj ekipi.


Odbojkaška Superliga

Odbojkaši “Niša” savladali su na domaćem terenu ekipu Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:0, po setovima 25:21, 26:24, 25:20 i nakratko izbili na prvo mesto tabele odbojkaške Superlige Srbije. Ipak, nisu se dugo zadržali na toj poziciji jer je Vojvodina savladala kragujevački Radnički pa su Nišlije sada na deobi prvog i drugog mesta. Situacija bi mogla da se promeni u narednom kolu kada ih očekuje upravo derbi sa Vojvodinom, a taj meč igraće se u petak, 3.novembra u Nišu.


Ženska rukometna Superliga 

Rukometašice “Naise” slavile su u Petrovcu na Mlavi sa 34:26 nanevši poraz ekipi Sloge. Nišlijke su trenutno druge na tabeli Superlige iza Medicinara koji ima dva boda više, i sa dva boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Bekament.

U narednom kolu ugostiće Voždovac 1955 iz Beograda, a utakmica je zakazana za subotu 4. novembar.


Regionalna vaterpolo liga A2

Vaterpolisti “Naisa” nisu uspeli da savladaju ekipu Crvene zvezde koja je ovog vikenda gostovala na niškom bazenu. Treća četvrtina je prelomila situaciju u korist Beograđana iako je u prve dve deonice viđena prilično ujednačena igra, Nišlije nisu izdržale do kraja i dozvolile su da gosti odnesu pobedu i bodove. Krajnji rezultat glasio je 9:6 za Crvenu zvezdu.

U sledećem kolu Nais gostuje u Kotoru ekipi VA Cattaro.


Prva futsal liga; Treća futsal liga-Istok 

Futsaleri “Kalče” poraženi su od aktuelnog prvaka države u futsalu, ekipe Ekonomca na teškom gostovanju u Kragujevcu. Slavili su domaći sa 7:0 a u prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol.

U narednom kolu Nišlije očekuje južnjački derbi protiv Jastrepca iz Blaca u hali “Čair”.

KMF “Radnički 2010” slavio je u 4.kolu Treće futsal lige Istok u kojem je ugostio ekipu “Bele crkve” iz Kuršumlije. Meraklije su se pobrinule da bodovi ostanu u Nišu i rezultatom 8:3 ovu utakmicu uspešno priveli kraju.

Oni su trenutno 8. na tabeli a u narednom kolu gostovaće ekipi Leskovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com