Sport

Sportski spektakl u Nišu – Košarkaši Srbije dočekuju Belgiju u “Čairu”

Košarkaši Srbije, igraju večeras u hali “Čair” protiv Belgije u kvalifikacijama za SP 2023. godine. Meč počinje u 21 sat.

Meč će prenositi televizija Sportklub na svom drugom kanalu.

Nakon poraza od Letonije, našem timu je zakomplikovan put do Mundijala pa će predstojeći susret imati veliku težinu. Karata više nema u prodaji, kao što se i očekivalo.

“Na Evropskom prvenstvu 2001. godine igrali smo četvrtfinale sa Letonijom i pobedili 114:78, a 20 godina nakon toga Letonija je naš protivnik koga kada hoćemo da pobedimo, moramo da damo maskimum. U Rigi se sada, pred 11.500 ljudi, pevalo od samog početka, to ste morali da doživeti, da vidite koja je to podrška. Ako nekom zavidim, zavidim njima na toj spremnosti da podrže reprezentaciju, a sa druge strane, naši momci su dali maksimum. Bili smo tužni nakon poraza, ali nismo razočarani jer su igrači dali najviše, a to znači borbenost i želju za pobedom. Uspeli smo da nekako izgubimo sa sedam poena razlike čime se ne ponosimo, ali to je realna situacija u ovom momentu”, kazao je selektor Pešić na održanoj konferenciji.

Bek Ognjen Jaramaz istakao je da igračina puno znači što su karte rasporodate, pogotovu nakon poraza u Rigi.

“Želeo bih da istaknem da mi je drago što će biti puna dvorana, što je većina karata rasprodata i nama igračima to veoma znači. Pogotovo sada, kada dolazimo iz utakmice gde smo izgubili od Letonije. Taj vid podrške nam je jako bitan, bez obzira na poraz u Rigi. Atmosfera u ekipi je dobra, verujem da ćemo biti u stanju da odigramo dobru utakmicu i pobedimo. Svima je jasno da je to veoma važno jer se prenose bodovi u drugu fazu kvalifikacija. Koristimo ove dane da što bolje pripremimo utakmicu, u boljoj smo formi i nadam se pobedi”, poručuje Jaramaz.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com