Društvo

Sportska oprema klubovima kao podrška reprezentaciji pred Katar

DRESOVI I LOPTE ZA FUDBALSKI KLUB “MORAVAC”

Nekoliko sportskih klubova sa teritorije opštine Palilula, već je dobilo dresove a planira se podela kompleta sportske opreme i za još sportskih organizacija koje se trude da Palilulu predstave kao plodno tle za nastajanje novih sportskih asova.

Predsednik opštine Bratislav Vučković i zamenik predsednika Lazar Dinić primili su nedavno delegaciju Fudbalskog kluba “Moravac” iz Gornjeg Međurova. Ovim povodom, predsedniku Fudbalskog kluba “Moravac” Veliboru Milojkoviću i članovima stručnog štaba Stevanu Cvetanoviću i Draganu Cvetanoviću uručena je sportska oprema (dresovi i dve fudbalske lopte) u znak podrške daljem okupljanju mladih i popularizaciji fudbalskog sporta.

Fudbalski klub „Moravac“ u Gornjem Međurovu član je Lige drugog razreda. Osnovan je davne 1948 godine. Zbog određenih organizacionih problema nije radio proteklih sedam godina. Opština Palilula uz podršku donatora i Grada Niša stvara uslove da se mladi sportisti Gornjeg Međurova ponovo okupe u svom klubu.

Ovo je samo jedna od donacija koje su uručene a narednih nedelja u planu je još nekoliko, sve u znak podrške srpskoj reperezentaciji u Kataru.

Predsednik opštine Bratislav Vučković uručuje donaciju rukovodstvu kluba Moravac; Foto: Dragan Vidojković

“Na ovaj način naša Palilula želi da istakne značaj sporta među mladima, najbolji igrači “niknu” uvek u nekim manjim klubovima a kasnije krče svoj put do zvezda. Želimo ovim donacijama da osnažimo male klubove i igrače koji po ugledu na reprezenativce Srbije daju poslednji atom snage za tu igru koja život znači. Ove akcije deo su podrške našoj reperezentaciji pred nastup u Katar, jer među meštanima Palilule ima vrsnih sportista i velikih ljubitelja najbitnije sporedne stvari na svetu. Želim da se u našoj opštini neguje sport i na tome ćemo jako i puno raditi u narednom periodu”, rekao je za Niške Vesti Vučković.

Da Gradska opština Palilula neguje očuvanje sporta, dokaz je i predstojeća niška promocija knjige legende Ivana Gudelja, koju ova opština organizuje u saradnji sa City Grupom.

Promocija knjige „Ivan Gudelj – Hajdučka priča“ koju je napisao Blaž Duplančić imaće promociju u Nišu sredinom oktobra, a tačna satnica znaće se uskoro.

Ivan Gudelj je bio fudbaler splitskog Hajduka i reprezentacije bivše Jugoslavije, svoju blistavu ali kratku karijeru morao je da završi u dvadesetšestoj godini života zbog bolesti. Umesto da nastavi da se bavi fudbalom u nekom od velikih svetskih klubova kao što su Real Madrid, Barselona, Mančester Junajted ili Bajern našao se u bolnici u Zagrebu sa Hepatitisom B. Uz veliku želju za životom uspeo je da se izleči od teške bolesti. Upravo o njegovim igračkim danima i borbi za život biće reči i na promociji knjige u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com