Sport

„Sportom protiv nasilja” u niškim vrtićima

Sportska manifestacija “Sportom protiv nasilja” održana je u niškom vrtiću “Zvončići”. Cilj akcije koju su vaspitači vrtića organizovali sa trenerima i sportistima Razvojnog centra Dečja akademija sporta, Teniske akademije Živković i Klubom malog fudbala “Radnički-Niš” je širenje sportskog duha i zdravog načina života.

“Popularizacijom sportskih vrednosti, kulture, nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece, želimo da kod naših mališana usadimo prave životne vrednosti, da ih zajedno sa roditeljima usmerimo na pravi način i što je najvažnije odvratimo od nasilja koje je sve više prisutno u svim segmentima društva”, izjavila je direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić.

Deca iz vrtića “Zvončići” su na edukativan, zdrav i zabavan način, uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, pokazali da nije samo nasilje rešenje.

O značaju sporta od malih nogu i uticaja na životne vrednosti, deci je govorio sportista Niša Stevan Živković.

“Ovo je prilika da mali budući sportisti pokažu takmičarski duh, talenat i veliku zainteresovanost za sport. Mladi ljudi treba da se bave sportom i mi smo tu da podstaknemo ovu decu da izađu na sportske terene, da neguju druženje i fer plej igru i da ih udaljimo od svega što može da ih asocira na nasilje. Da im pokažemo da konkurencija treba da postoji, ali da sve u životu treba raditi korektno i pošteno, a nikako nasilno”, poručio je deci prvak Evrope u kik-boksu Stevan Živković.

U vrtiću “Zvončići” održana je centralna manifestacija, ali su i ostali vrtići uključeni i kroz razne sportske aktivnosti podstiču zdrav način života.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com