DruštvoSport

Sport kao deo života

Nišlija Jovan Jovanović je od svoje 7 godine u sportu. Godine pamti i nezaboravlja ih. Sport mu je otkrio čari svoje i buduće vreme kao bajkoviti zrak. I danas je tako.

“Počelo je negde 1968 godine u društvu za telesno vaspitanje Partizan sa gimnastikom. Posle okončanja te karijere malo je bilo šetnje u atletici trčanje pa skok sa motkom. Nakon toga fudbal jedno pet godina, zatim rukometpa fakultet i onda profesionalne obaveze vezane za sport i organizaciju sporta.”

Foto: T.S.

Fakltet je došao kao želja i ljubav prema sportu, ali da se sazna i pokaže više.

“Moj tadašnji predsednik doktor Ratomir Djurašković me je usmereio prema fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i mogu da kažem da je to bio pun pogodak i nisam se pokajao zbog toga.”

Foto: T.S.

Usledile su obaveze u organizaciji sporta i sportskih aktivnosti u okviru odseka za školski sport došla su mnoga priznanja i vama za organizaciju tih aktivnosti.

“Već 30 godina sam u školskom sportu, krenulo se kako se krenulo. Svake godine sve je više obaveza da bi smo danas poprimili takve razmere da je godina ispunjena školskim sportom od 1. septembra do 31. juna.”

Obaveza ima na pretek i ništa teško. Školski sport kao profesija a mesta ima i za sport iz mladosti, ali i sada kao delegat na utakmicama rukometne Super lige Srbije.

“Kada sam iz rukometa prešao u Sportski savez Niša ljudi su videli da ja mogu da dam doprinos u razvoju rukometnog sporta. Ja sam prihvatio poziv, ubrzo sam u Nišu bio ovlašćeno lice za registraciju, pa sam bio predsednik stručne komisije, član nadzornog odbora i još mnogo funkcija. E sada se od 2003 godine nalazim na listi Super A rukometne lige i obavljam dužnost delegata.”

I pre svga treba voleti sport i razvijati se kroz njega. Koliko niška deca vole sport .

“Deca vole sport. Svake godine je sve veći broj prijavljenih ekipa u pojedinim sporskim granama, tako da su nam takmičenja sve obimnija i mi mnogo ulažemo u realizaciju tih programa. Da iskoristim priliku, da preporučim mladima da se što više angažuju u sportu i to onom amaterskom. Treba pronaći sebe gde može da se dostigne maksimum i polako praviti karijeru. Te navike koje se steknu kroz sport sutra imaju veliki uticaj na tok života.”

Jovan Jovanović je ostvario svoj sportski san. Njegov savet mladima ako se još oplemeni puni dušu i eto vedrine u nama.


Tekst je deo projekta “Oni su najbolje iz Niša”, koji je sufinansiran od Grada Niša – Gradske uprave za društvene delatnosti, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com