Video

Spomenka Đokić vas poziva na koncert Lutajućih srca u Zaječaru

Niška legendarna grupa „Lutajuća srca“ iz Niša, nastupiće u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, 5. marta 2020. godine. Osim što će ova popularna niška trojka pred zaječarskom publikom otpevati pesme, koje su okarakterisane kao tonovi bez roka trajanja, Zaječarci će moći da odgledaju i film o njima “Lutajuća srca-Arhiv emocija” rađen u City produkciji.

Film koji je naišao na dobar prijem kod publike, i u Srbiji, i u bivšim jugoslovenskim republikama, kao i u dalekoj Americi, Skandinavskim i drugim zemljama sveta, najbolji je primer da vrednosti žive i da priča o Lutajućim srcima nije završena.

Naziv nastupa je „Damama na dar“, jer će i ovo veče emocija biti održano neposredno pre praznika žena.

Grupu Lutajuća srca osnovali su 1970. godine, Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal). Iako ne pripadaju krugu r&r bendova, imaju veliki značaj za nišku scenu, jer su prva grupa iz Niša koja je stekla popularnost u jugoslovenskim razmerama. Jedni su od začetnika jedinstvenog muzičkog žanra, prepoznatljivi po glasu Spomenke Đokić Buce.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com