Društvo

Spomenik Nenasilju na inicijativu porodice stradalog Vuka Stoiljkovića

U narednom periodu u parku Svetog Save biće postavljen Spomenik nenasilju posvećen svim tragično preminulim mladim osobama stradalim od verbalnih i fizičkog nasilja, kazala je danas na redovnoj sednici Gradskog veća, većnica resorno zadužena za kulturu i turizam, Adriana Anastasov. Inicijator podizanja spomenika je porodica stradalog studenta medicine, Vuka Stoiljkovića na Bulevaru Nemanjića.

 

“Obzirom da se radi o Spomeniku nenasilju,  on će biti upućen svim tragično preminulim mladim osobama stradalim od verbalnih i fizičkog nasilja. Inicijator spomenika je majka tragično ubijenog Vuka Stoiljkovića 2014. godine. Grad je odlučio da podrži inicijativu i da na neki način ovom opomenom svi mladi ljudi prisiljeni da sagledavaju posledice onih dela koji vode do tragično i nesrećno preminulih”, objašnjava Anastasov.

Podsetimo, Vuk Stoiljković bio je student medicine. Oko 20 sati uveče, 10. februara 2014. godine izboden je nožem četiri puta ispred kafića “Petar” u Parku Svetog Save. Student je preminuo jer mu je bila presečena glavna arterija, dok je njegov ubica pobegao koga je policija ubrzo identifikovala.

Mesecima koji su usledili Vukova porodica i više hiljada Nišlija su protestima zahtevali zadovoljenje pravde od strane nadležnih organa, utvrđivanje krivice i propisivanje adekvatne kazne za ubistvo dvadesetdvogodišnjeg studenta. Počinitelju je kazna sa 12 i po preinačena na 12 godina zatvora, a olakšavajuća okolnost je da je počinitelj u tom trenutku imao 19 godina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Strasna tragedija dvojice mladica I njihovih porodici. Pozdravljam inicijativu za podizanje spomenika nenasilju za sve tragicno nastradale mlade ljude. Ali ako je namenjen svim mladim ljudima Koji su tragicno nastradale kao dve rodjenje sestre u Knjazevackoj potom deci nastradaloj kod pruge u D Medjurovu I td onda ne treba da bude u parku Sv. Save vec na neutralnom mestu I posvecen zaista svim Tim tragicno nastradalim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com