ZdravljeZdravlje i zdrav život

SPIRULINA: Najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu!

Spirulina je plavozelena alga koja je svoje ime dobila  zbog karakterističnog izgleda koji podseća na spiralu . Ova fantastična, malena alga stara je više od tri milijarde godina što je čini jednim od najstarijih stanovnika planete. Sadrži mudrost i iskustvo prirode koja je upisana u njen DNK.

Spirulina je jedan od najpotpunijih i najmoćnijih izvora hrane u svetu. Neki naučnici tvrde da bi mogla rešiti svetski problem gladi jer snabdeva ljudski organizam svim potrebnim sastojcima.

Nutritivno bogatstvo spiruline nastaje procesom prirodne fotosinteze u vodama pod toplim suncem suptropske klime u Africi, Havajima i Aziji odakle i potiče,  daleko od industrije i zagađenog okruženja.

Spirulina obiluje hranjivim materijama mnogo više od  povrća, voća, semenja i ima brojne koristi za ljudski organizam. Ona jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti. S pravom je zovu superfood/ superhrana.

Spirulina sadrži više proteina nego meso i jaja zajedno! To su biološki kompletni proteini jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline i stoga su odlična dopuna u ishrani za decu, vegetarijance i vegane.

Spirulina takođe sadrži čitav spektar vitamina u savršeno uravnoteženom odnosu.  Na primer, sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B grupe, vitamine C i K.

Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem  (čak 23 puta više nego spanać), kalcijumom (300 puta više nego mleko) a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolenska kiselina), što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.

Brojne medicinske studije pokazuju da Spirulina stimuliše i jača imuni sistem. Ona ubrzava proizvodnju antitela i  ćelija koje štite organizam od različitih infekcija, virusa, hroničnih bolesti i raka.

Plavo zelena boja Spiruline dolazi od hlorofila. Hlorofil, koji se nalazi u  biljkama je po sastavu gotovo identičan hemoglobinu u ljudskoj krvi.

Poznato je takođe da hlorofil ima mnogo koristi i čudesno dejstvo na naše zdravlje. On pomaže da se stvore i dopune crvena krvna zrnca.  Ima moć da regeneriše naša tela na molekularnom i ćelijskom nivou, takođe, pročišćava naš organizam, bori se protiv infekcija, pomaže u bržem zarastanju rana, poboljšava cirkulaciju, probavu i povećava imunitet. Obogaćuje telo magnezijumom koji smanjuje kiselost organizma i poboljšava protok kiseonika do ćelija.

“Beyond” Spirulina je 100 odsto prirodna (bez konzervansa ili bilo kakvih veštačkih dodataka), lako svarljiva, mogu je koristiti i deca i  odrasli, pa čak i za životinje i odlična je zamena za sintetički proizvedene minerale i vitamine.

Zdravstvene dobrobiti:

– Pročišćava krv                                                 
– Jača imunitet
– Reguliše rad metabolizma
– Suzbija alergije i upale
– Podstiče rad mozga
– Podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca
– Doprinosi snižavanju holesterola
– Pomaže oporavak nakon bolesti i  intenzivnih napora
– Efikasno izbacuje iz tela toksine i radioaktivne materije.

 

Opširnije o Beyondu na biznis portalu
CityOfNis.rs>>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com