Društvo

Specijalna kolekcija hitova grupe Kerber prodata na licitaciji LFN

Specijalna kolekcija sabranih dela legendarne niške rok grupe Kerber, sa potpisima članova benda, prodata je na licitaciji koju je organizovala Lokalna fondacija Niš.

Nišlija Dalibor Jevtić koji živi u Beogradu, dao je najbolju ponudu u iznosu od 17.000 dinara i tako postao vlasnik vredne muzičke kolekcije. Čini je sedam kompakt diskova u izdanju PGP RTS-a, sa hitovima koji su obeležili 40 godina trajanja niških rokera.

Ovo je četvrta po redu licitacija Lokalne fondacije Niš organizavana u nameri da se prikupe sredstva koja će biti upotrebljena za realizaciju najboljih inicijativa iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Ideja nam je da spojimo ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i pojedincima koji imaju sredstva, vreme i znanje, da te ideje sprovedu u delo. Кupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a sav novac prikupljen na taj način, kao i kroz druge aktivnosti i donacije, iskoristićemo da stvorimo bolji ambijent u našem gradu”, kažu u Fondaciji.

Foto: LFN

Do sada je na ovaj način prikupljeno ukupno 81.000 dinara.

Na prethodnoj licitaciji slike Ivana i Aleksandra Blatnika prodate su za 35.000 dinara. Ranije je potpisani dres doskorašnjeg fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“, iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića, za 17.000 dinara.

Iz Lokalne fondacije Niš najavljuju nove licitacije koje će kao i prethodne četiri biti organizovane na njihovoj Facebook stranici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com