Promo

Specijaliteti restorana Stambolijski ponovo na stolu – DOBRO DOŠLI

Nakon pauze zbog vanrednog stanja i epidemije virusa korona, život se polako vraća u normalu, a na radost mnogih ugostiteljski objekti počinju sa radom. Čuveni niški restoran Stambolijski širom je otvorio vrata za svoje goste, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Na ulazu u restoran postavljene su dezobarijere, svi zaposleni nose zaštitnu opremu (maske, rukavice i vizire), a svakog gosta na stolu čeka sredstvo za dezinfekciju ruku. Stolovi i stolice, postavljeni su na razdaljini od 2 metra, a dezinfekcija svih prostorija i površina sprovodi se redovno i temeljno.

RESTORAN STAMBOLIJSKI

“Ove mere, nažalost, malo su neprijatne i za gosta, a i za nas same, ali jesu neophodne zarad dobrobiti celog društva i moramo biti društveno odgovorni, jer samo tako možemo opstati. Zato smo i prvi, pre proglašenja vanrednog stanja, zatvorili objekat, zarad bezbednosti naših gostiju koji su nam najbitniji i, naravno, naših zaposlenih bez kojih ne bismo bili tu gde jesmo”, kažu u restoranu Stambolijski.

Uslovi i način rada, svakako se jesu promenili, ali ono što je ostalo isto jeste bogat meni i ukusna hrana, po kojoj je Stambolijski nadaleko poznat, a i noviteti ne izostaju.

RESTORAN STAMBOLIJSKI

Već od prvog dana mirisom i ukusom mami njihova čuvena teletina i jagnjetina pod sačem. I to nije samo naziv, ovi specijaliteti se zaista spremaju u njuhovom malom ognjištu. Biftek i sve ostale odreske jedini spremaju u gradu po sous vide tehnologiji kuvanja.

“Sous vide na francuskom znači kuvanje pod vakuumom. To je kuvanje namirnice u vakuum kesi u vodi pri temperaruri koja je niža od uobičajenog kuvanja, a i kontrolisana. Кuvanje u vakuumu omogućava zadržavanje svih sokova u namirnici i time čini da namirnica, u ovom slučaju biftek, uvek bude sočna i mekana i dovoljno je samo da je stavite na gril da dobije šaru i poješćete najmekši i najsočniji odrezak”, objašnjavaju u Stambolijskom.

A što se tiče ponude u jelovniku u ovom čuvenom niškom restoranu stalno se uvodi nešto novo.

“Кad god nabavimo ribu prve kategorije, proverenog kvaliteta, mi je ubacimo. Кad nam stignu divlje lignje iz Grčke, takođe ih ubacimo. Кad nam kuvari budu kreativni tog dana ponudimo nešto novo…nema pravila. Jelovnik je toliko raznolik da može zadovoljiti naše stalne goste na duži period, a tek da o novim gostima i ne pričamo…ali naravno osvežavanje jelovnika je uvek potrebno”, ističu u restoranu Stambolijski.

Nezaobilazni adut Stambolijskog je i ogromna bašta u strogom centru grada, puna zelenila, koja čini da se gosti bar na trenutak opuste i u kojoj Nišlije obožavaju da sede tokom prolećnih i letnjih dana. A postoji i prava mala oaza za najmlađe goste.

RESTORAN STAMBOLIJSKI

“Bašta jako prija i poslovnim ljudima koji pobegnu kod nas na doručak koji je, moramo da naglasimo, i jedan od najjeftinijih u gradu. Kažu da se odmorniji vrate na posao. Mame sa decom kod nas uvek naprave bolji izbor doručka od pekara i brze hrane za svoje dete. Deca imaju svoj jelovnik, imaju mini tobogan i klackalicu, jer nam to prostor trenutno dozvoljava, ali ćemo u buducnosti svakako dopuniti dečiji kutak igračkama za dvorište”, poručuju iz Stambolijskog.

Gosti dolaze, postoji određeno interesovanji, ali su još uvek obazrivi u ovoj situaciji, a terasa doprinosi da konačno možete uživati na otvorenom i prijatnom mestu.

RESTORAN STAMBOLIJSKI

Bitno podsetiti da je Stambolijski drugi restoran u Srbiji koji ima pet zvezdica za kvalitet uručen od strane Horesa. Ono što je sigurno jeste da u ovom čuvenom niškom restoranu neprestano čine sve da to i opravdaju!

PRIJATNO!

RESTORAN STAMBOLIJSKI
Nikole Pašića 36
018/300440
www.restoranstambolijski.rs
INSTAGRAM
FACEBOOK

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.7881628173245!2d21.89103871522954!3d43.31869378201481!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b3c7c29171%3A0x5acd467264ff2d81!2z0KHRgtCw0LzQsdC-0LvQuNGY0YHQutC4!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1589284039829!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com