Promo

SPECIJALITETI na stolu svaki dan: “New York strip” kao način života…ukusan kao iz bakine kuhinje

Na IZVOR-u dobre hrane

NEW JORK STRIT je samo jedan od specijaliteta u kojima možete da uživate ako se odlučite da probate starena mesa u jednom od najboljih restorana u Nišu, Restoranu Izvor.

Ono što se trenutno traži to je dobar hlad – oni ga imaju, ohlađena kvalitetna pića – njihova ponuda obiluje pićima, željni ste specijaliteta koje nećete naći na drugim mestima – e toga u Izvoru zaista ima na pretek.

Prijatan ambijent, dobra usluga i ponuda kojoj ne možete odoleti sve to stane u jednu reč IZVOR.

RESTORAN IZVOR: Konobar “na taster”

NOVO u Izvoru je pozivanje konobara preko tastera na stolu. U roku od samo 10-tak sekundi on je tu.

Upravo zbog dobrog glasa koji uživaju ugostitelji ovog niškog restorana uvek imaju džokera u rukavu gde vam preporuče ono što najviše vama odgovara. Poneka sugestija i preporuka vaš sto učini prizorom koji ste želeli, a o kvalitetu spravljene hrane govore iskustva gostiju koji se redovno vraćaju.

Naša preporuka za ovu nedelju su jela od mesa koje je pretrpelo suvo zrenje, što predstavlja proces “starenja mesa” koji se obavlja u veoma kontrolisanim uslovima.

U ponudi DRY AGE JUNITINE su T-BONE, RIB EYE i NEW JORK STRIT

U komori meso “leži” dvadesetak dana što dovodi do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsečka, pri čemu se formira tanka kora koja se čisti pre pečenja. Plesan pospešuje stvaranje prirodnih enzima u mesu, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa. Ukus ovako pripremljenog mesa za pečenje je puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan. Pri starenju mesa dolazi do gubitka tečnosti i do 30%. Dobro odležalo meso je mnogo mekše nego sam sveži stejk. Promena ukusa je posledica mnogih procesa, uključujući i delovanje enzima i hranljivih bakterija.

RESTORAN IZVOR

Izvor jedinstven za uživanje u dobroj hrani, koju pripremaju vični kuvari u prijatnoj i toploj atmosferi, koju odlikuje pravi domaćinski odnos prema gostima i vrhunskom izboru pića, koja upotpunjuju ukuse od aperitiva, preko glavnog jela, do deserta.

Na samom pragu dočekuje vas ljubazno i profesionalno osoblje, koje je, uz prijateljski odnos, tu za sve što je potrebno kako bi uživanje u hrani i meraku bilo potpuno.

Bilo da odaberete tradicionalna jela sa roštilja, nešto iz domaće kuhinje, ili neki od njihovih čuvenih specijaliteta, užitak u svakom zalogaju je zagaratnovan. A u širokoj paleti kvalitetnih pića možete pronaći baš ono koje odgovara vašem ukusu.

Tradicija i merak čekaju Vas u RESTORANU IZVOR!

RESTORAN IZVOR
Mihajla Pupina 18, Niš
018 533513
www.restoranizvor.com
Facebook

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d23224.8401332349!2d21.918061!3d43.31206100000001!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x832fbc10ed627dcd!2sRestoran%20Izvor!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1590672823071!5m2!1sen!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com