Društvo

Sotirvoski: Aktiviranje Bojaninih voda na 365 dana u godini

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da grad „intenzivno razmišlja“ o aktiviranju Bojaninih voda na 365 dana u godini.

Bojanine vode; Foto: B.Lj.

 

„Vrlo brzo će nam doći direktor „Skijališta Srbije“ i direktor rizorta „Stara planina“ da vidimo na koji način da taj prostor oplemenimo. i da ga stavimo u funkciju svih 365 dana u godini. U planu za 2023. godinu je da sredimo put od Niša do Bojaninih voda i istovremeno razgovaramo sa „Srbijašumama“ da ga kamioni tog preduzeća ne unište za kratko vreme, što može i tekako da se desi zato što vuku drva i teški su“, rekla je Sotirovski u jutarnjem programu televizije „Zona plus“.

Ona je kazala da grad želi da čitav taj kraj probudi.

„Da sredimo put i da ti ljudi koji žive tamo imaju razloga da ostaju tamo, a oni koji su otišli da se vrate“, izjavila je Sotirovski.

Izletište Bojanine vode svakog vikenda posećuju brojni izletnici i planinari, ali se do njega sve teže stiže jer je put u veoma lošem stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Super je to. Ako bi neko voleo da se taj put konačno resi, onda sam to ja. A ova izjava DA VIDIMO SA SRBIJA ŠUMAMA DA KAMIONI NE UNIŠTE BRZO TAJ PUT je malo diskutabilna. Ti kamioni neće stati nikada dok god ima drva. A valjda je tehnologija dovoljno napredovala da može da se napravi put koji može da podnese težinu kamiona. S druge strane i Srbija šume su bar 80% odgovorne za uništavanje puta tako da i one treba da učestvuju u obnovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com