Društvo

Sotirovski: Za opremanje nove industrijske zone u Nišu pet miliona evra

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je danas da će u industrijsku zonu nadomak merne stanica na gasovodu Niš-Dimitrovgrad, država zajedno sa gradom opredeliti oko pet miliona evra da bi je opremili komunalno i infrastrukturno i spremno dočekali investitore koji žele da ulažu u Grad Niš.

„Taj gasovod nam je više nego značajan jer investitori obično pitaju da li i na koji način vam stiže gas, da li imate mogućnost da obećate uredno snabdevanje gasom kako bi investiciju započeli upravo u vašem gradu“, izjavila je Sotirovski u Gradskoj kući.

Ona je podsetila da, što se tiče individualnih domaćinstava, Grad Niš godinama sarađuje sa „Jugorosgasom“.

„Gasovodna mreža se u samom gradu širi. Pre nedelju i po dana dobili smo 15 miliona dinara za zamenu kotlarnice u zgradi Rektorata tako da ćemo tog najvećeg zagađivača u gradu konačno zameniti gasom“, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima, Gradu Nišu za narednu grejnu sezonu predstoji mnogo akcija zamene pre svega individualnih ložišta.

„Naši sugrađani se najčešće odlučuju ili za priključenje na gasovod ili za priključenje na toplovodnu mrežu, ali ima i onih i koji očekuju da uštede zahvaljujući solarnim panelima i toplotnim pumpama“, istakla je gradonačelnica Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com