Društvo

Sotirovski: Vodovodno snabdevanje u seoskim područjima biće prioritet

U Gradskoj kući danas je održan prijem građana. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima razgovarala je sa sugrađanima koji su se prijavili za razgovor. Danas će biti saslušano njih 110.

Na razgovor došle su Nišlije sa različitim problemima iz svih opština, sačekalo ih je više punktova i na njima gradonačelnica i članovi gradskog veća.

Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, od prošlog prijema do danas više od 50% zahteva građana je uspešno rešeno.

Zahtevi Nišlija su uobičajeni, kaže, a ono što najčešće muči sugrađane jesu komunalni problemi, rešavanje infrastrukturnih problema, vodovno snabdevanje i legalizacija, a građane koji su tražili materijalnu pomoć preusmerili su na centar za Socijalni rad.

Meštani sela Vukmanovo nadomak Niša tražili su da im se reši problem vodosnabdevanja jer kako navode, dugo nemaju vodu, ni pritisak, ali i da nisu priključen na gradski vodovod.

“Mi smo sa Javnim Komunalnim Preduzećem “Naissus” krenuli u ozbiljno razmatranje mreže i šeme na koji način i koja će to sela biti prioritetna jer su svi priključeni na seoske vodovode. “Naissus” traži da svi ti priključci budu legalni i zvanični, jer se dešavalo da i u Gradu imamo nelegalne priključke zbog kojih nije moglo da se završi asflatiranje pojedinih ulica. Zbog toga će nam seoska područja od sada biti prioriteti, rekla je Sotirovski.

Navodi da nije samo Vukmanovo ugroženo, već i Malča, Gornji Matejavac, ali i mnoga druga sela.

Na razgovor su došli i građani koji nisu bili pozvani da današnji prijem. Starija sugrađanka kaže da je slučajno prolazila, da nije imala zakazano i  samim tim iskoristila priliku da postavi pitanje šta se dešava sa njenom molbom.

“Više puta sam se obratila za prijem građana pismenim putem, ali nikada nisam bila pozvana”.

Jedan od zahteva meštanina Brzog Broda došao je sa neobičnim zahtevom da se bandera u njihovom naselju izmesti ili rotira za 45 stepeni.

“Planirano je postavljanje sandučeta na njoj, ali se mi sa tim ne slažemo jer je i ovako ulica pretesna. Ulica je toliko tesna da čak i najmanji kamion ne može da prođe. Bandera je faktički na ulici. Da se izmesti ili samo izmesti za 45 stepeni bilo bi idealno, kazao je on”.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Људи, да ли стварно верујете напрдњацима. Ако је по њиховом вођи који слаже како зине, онда и њихова обећања окачите мачку о реп. Тако је то са састојцима септичке јаме зване СНС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com