Društvo

Sotirovski: Ugašeno sedam kotlarnica u Gradu, planiran prelazak na toplovodni gasovod

Pored svakodnevnih problema sa kojima se Nišlije susreću, jedan od očiglednih problema u Nišu, pogotovo u zimskom periodu, svakako je zagađen vazduh. Da je u Nišu ugašeno sedam kotlarnica na mazut i ugalj, koje su bile jedne od najvećih zagađivača u Gradu, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, ali da je u planu prelazak na toplovodni gasovod.

Sotirovski je prilikom prijema građana u Gradskoj kući izjavila da je ugašeno 7 kotlarnica na mazut i ugalj i da su to ogromne količne gasova koji su odlazili u vazduh.

“Veliko interesovanje sugrađana je za prelazak na toplvodni gasovod, pitaju da li će toplovodni gasovod proći kroz njihvou ulicu, na koji način funkcioniše, kao i na koji način mogu da se priključe, a da ne govorim o institucijama poput određenih fakulteta i velikih Republičkih institucija na koje smo mi apelovali da se konačno priključe na te energente manje, ističe Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com