Društvo

Sotirovski: Svaka niška Opština dobiće po jednu izgrađenu i rekonstruisanu ulicu od republičkih para

Radove u Čarnojevićevoj ulici na Paliluli, pored samog Starog groblja, danas su obišli gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski i predsednik opštine Palilula, Bratislav Vučković.

Gradonačelnica navodi da je da je ovo samo jedna od ulica koja se rekonstruiše na Paliluli i da su u pripremi mnogi infrastrukturni objekti.

Najavljno je da će se najverovatnije izvoditi radovi i u ulici u nastavku, Rudničkoj ulici.

Radovi u toku; Niske Vesti

“Vrlo brzo posle posle završetka vodovodne kanalizacije na potezu Vojvode Putnika uraditi dva kružna toka i urediti taj deo. U planu je i sređivanje Vrbaske ulice oštećene zbog poplave.

“Svaka gradska Opština dobiće po jednu izgrađenu i rekonstruisanu ulicu od republičkih para, plus što će Grad davati iz svog budžeta, izjavila je Sotirovski.

Dodaje da treba odrediti prioritete, ali i da zajedno sa predsednicima Opština, žele da motivišu predsednike skupštine stanara da sređuju svoja međjublokovska zelenila. Ističe da će im Grad maksimalno pomoći u tome, ali da je to je njihova obaveza.

U toku je i uredjivanje Starog groblja, a prema rečima Sotirovske, nada se da će naći neko trajno rešenje da to postane memorijalni park.

Predsedik Opštine, Bratislav Vučković ističe da je ovo jedna od ulica čiji su radovi realizovani uz pomoć Grada.

Prema njegovim rečima, rekonstruisane su ulice Zdravke Vučković, Svetolika Rankovića, radovi u Čarnojevićevoj, a u planu su i Vojvode Putnika i Igmanska.

“Osim realizacije ovih poslova, u narednom periodu, u saradnji sa Gradom, očekuje nas izgradnja nekih novih objekata, pre svega izgradnja parka u Mokranjčevoj ulici. Čini mi se na Paliluli se odavno nije ovako radilo, sigurno da ima mnogo posla, još mnogo toga nas čeka i čini mi se da tu, ukoliko napravimo jednu sinergiju, spojimo sve naše zajedničke interese, tu prvenstveno mislim na upravnike, odnosno profesionalne upravnike stambenih zajednica, da zajedno možemo da uradimo i ovaj blokovski prostor, pored dva ova solitera, možemo vrlo brzo da napravimo dobar parking” izjavio je predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ipak je Neša-guska promenio više stranaka od Sotirovske, prirodno je da je usmerava.

  2. A šta je sa Zetskom ulicom. Jedna od najfrekventnijih i najoštećenijih. Kolovoz je odvratan. Vozači sve više izbegavaju ovu ulicu da sačuvalu svoje automobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com