Virus KoronaZdravlje

SOTIROVSKI: Situacija je izuzetno teška, verovatno će biti uvedene strože mere

Pčelica šalje 30 higijeničarki u zdravstvene ustanove

Da li će u Nišu vanredna situacija biti produžena do sredine ovog meseca, zavisi od stava struke. Ukoliko oni procene da to nije neophodno istog momenta će biti ukinuta, kazala je danas gradonačelnica Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski.

“Situacija je izuzetno teška u čitavoj zemlji i verovatno će narednih dana biti uvedene nove mere. Ono što znamo je da nas čeka jako veliki broj ljudi koji će iz inostranstva doći zbog božićnih i novogodišnjih praznika, a mi moramo da budemo na to spremni”, istakla je Sotirovski.

Gradonačelnica dodaje i da su uvedene strože mere na niškim otvorenim pijacama. Tezge su odvojene folijom i kupci ne mogu sami da biraju proizvod.

“Svi prodavci su dužni da kupcima rukavicama stavljaju voće i povrće u kese, ali i to da ista osoba ne sme da stavlja voće i povrći i istovremeo naplaćuje”, kaže gradonačelnica Niša.

JPU Pčelica šalje još 30 higijeničarki u niške zdravstvne ustanove, najavila je Sotirovski. Krajem prošle nedelje Pčelica je već posalala 60 negovateljica kao pomoć zaposlenima u zdravstvu.

Kliničkom centru je pomoć neophodna, rekla je Sotirovski i dodala da je Grad obezbedio sve što je trebalo, od higijeničara, preko negovatelja i kada je u pitanju hrana, voda, oprema, a danas su nabavljeni i novi skafanderi za medicinsko osoblje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com