Politika

SOTIROVSKI: Pritisaka nema, svi idu na miting na dobrovoljnoj bazi

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je danas, komentarišući navode opozicionih partija da su zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama ucenjeni da prisustvuju mitingu vladajuće stranke u Beogradu 26. maja, da pritisaka nema i da će svi  koji krenu na miting krenuti na dobrovoljnoj bazi. Ona je dopis opozicije Tužilaštvu u kojem traži da reaguje, ocenila kao podizanje prašine i skupljanje jeftinih političkih poena.

 

“Pokušaj bacanja prašine u oči nama koji smo na određenim pozicijama i svojevrstan pritisak svih onih koji su podneli taj papir u kojem nema najosnovnijih podataka za krivičnu prijavu. Nema protiv koga se podnosi krivična prijava, niti protiv koga je izvršen bilo kakav mobing, ni u kojoj ustanovi ili preduzeću. Nama se nijedan radnik Gradske uprave nije požalio na ucene i pritiske. Evo ja ih pozivam da mi se obrate, i anonimno ako treba, a ja ću već znati šta ću da radim”, rekla je gradonačelnica i dodala da će i Tužilaštvo uraditi svoj deo posla kada je dopis opozicije u pitanju.

Sotirovski je rekla da će sledaće nedelje biti organizovan veliki skup, skup nade, skup budućnosti, na kome su pozvani svi. Ističe da se ne radi o političkom skupu, već o državnom.

“Verujem da će toga dana veliki broj Nišlija biti toga dana u Beogradu jer time podržavamo zemlju u kojoj živimo, podržavamo legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Želimo da čujemo kuda to ide moderna Srbija, na koji način će se gradovi u Srbiji razvijati, kakav je naš stav prema politički jako osetljivim pitanjima. To nije skup razdora, već skup sabornosti, skup nade i skup buduće moderne Srbije”, istakla je Sotirovski koja je i članica predsedništva Srpske napredne stranke.

Ona je pozvala sve one, kako je rekla, koji žele mir, stabilnost, nezavisnost, da u petak budu na jednom mestu, u Beogradu. Kaže da je sve na dobrovoljnoj bazi.

Ništa čudno ako kancelarije budu prazne 26. maja

Ukoliko 26. maja, građani zateknu prazne kancelarije u gradskim upravama u Nišu, to za gradonačelnicu neće biti „nikakav reper“ da su zaposleni organizovano otišli na miting Srpske napredne stranke (SNS), jer su, kako je kazala, kancelarije prazne i drugim danima.

„Kada bi ovog trenutka krenuli do Gradske uprave, a sada je 12.30 sati, šta mislite koliko bi smo zatekli praznih kancelarija? Mnogo. Ne samo da se zaposleni ne vrate sa pauze, nego se neko i ne pojavljuje na posao, a kafići preko puta Skupštine grada su i te kako puni“, rekla je Sotirovski na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući.

Ona je istakla da je Gradska uprava u nadležnosti šest načelnika i šest njihovih zamenika, kako bi lakše mogli da kontrolišu 750 zaposlenih.

„Ne samo da bi ih kontrolisali da li samo dolaze ili ne dolaze, već šta rade. Još smo daleko od onoga što može da se uradi“, izjavila je Sotirovski.

Na pitanje novinara ko je odgovaran za takvo stanje u gradskim upravama, Sotirovski je odgovorila – „pa ja“.

I opera otkazana zbog mitinga

“Mi smo u razgovoru sa direktorom pozorišta došli do zaključka da opera ne treba da se održi u danu kada je zakazan tako veliki skup i kada će više od polovine Srbije biti u Beogradu. Za koga mi onda ovde pravimo, valjda za publiku. Ako toga dana Nišlije koje žele da gledaju operu budu u Beogradu, zašto bi smo mi toga dana imali biolo kakvu premijeru. Održaćemo je dan ranije i mislim da je to sasvim legitimno i ispravno”, rekla je ona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Blago njoj … mada , možda je i u pravu, sakupiće 6.000 nevoljnika sa “ugovorom na odredjeno” , tj. “štapom i šargarepom” i svima će biti lepo !
    Mnogi će prvi put videti BG , gde će jednog lepog dana , možda – živeti , možda – kupiti stan …
    Ali , videće ZOO i “kafez s’ majmunima” a mòžda i rodbinu koja živi u BGD-u !
    Vozi Miškoooo…

    1. Sotirovski laže isto kao i Vučić i cela njihova sekta.
      Narode, vi koji ste naterani da odete, okrenite se na tom bolesnom skupu protiv ološa koji vas je naterao da idete i skandirajte protiv njih!
      Ne mogu da otpuste celu Srbiju jer će odmah pasti.
      Okrenite se protiv svojih tlačitelja i dobro im zapamtite šta su vas primorali da radite.
      Ustanite protiv tiranije i tlačenja!
      Šta će biti ako bude dojave o postavljenim bombama? Jel misli neko o tome ili žele da nas uvedu u još veći haos?
      Ološ mora da padne sa vlasti i da povuče sve ovakve, kao što je Sotirovska , u blato. Ne sme im se ništa zaboraviti niti oprostiti!

  2. Znamo culi smo od prijatelja i komsija ata se radi po svim javnim ustanovama i preduzecima vec smo culi kako to izgleda dobrovoljno kod vas u sns

  3. Како је није бар мало срамота што лаже. Нашој пријатељици која је наставник у школи прете да неће да јој продуже уговор ако не оде на митиг СНС-а.

  4. Da li je svesna sta prica? Ako su kancelarije opstinske prazne i radnim danima, to samo znaci da u opstini “rade” neradnici, i za to primaju platu. Tu istu platu obezbedjuju gradjani, pa i njenu. Drugo, kako ona zna da ce pola Srbije bi na tom skupu? Zna, jer svi idu “dobrovoljnoj bazi”.
    STRASNO!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com