Društvo

Sotirovski poručuje da Grad neće odustati od rekonstrukcije bulevarske pijace, kao i domaćicama da ne brinu

Rekonstrukcija pijace “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića, koja podrazumeva uklanjanje lokala sa bočne strane, započeta je pre nekoliko dana, a gradonačelnica poručuje domaćicima da ne brinu i da će imati mogućnosti da na vreme kupe sve što je potrebno za ovogodišnju zimnicu.

“Što se tiče rekonstrukcije pijace Boško Buha, rušenje lokala započeto je pre nekoliko dana, ono što je najvažnije, to je da će naše domaćice imati mogućnosti da na vreme kupe sve što je potrebno za ovogodišnju zimnicu, jer će celokupan krov kojim se natkriva pijaca, stići tek za koju nedelju. Ono što je najvažnije jeste da smo mi zakupcima na vreme dali mogućnost da se opredele da li žele da uđu u pijacu, prekinu sa radom ili da se presele na neku treću pijacu”, pojašnjava gradonačelnica.

Dodaje i da Grad neće odustati od rekonstrukcije te vrlo važne pijace, jer je, kako kaže, bilo mnogo pritužbi samih proizvođača i zakupaca jer rade u vrlo teškim uslovima. Leti je jako vruće, pijaca prokišnjava, a zimi je neizdrživo.

“Oni ljudi koji su bili potpuno razumni, saglasni, uz dogovor su nastavili da posluju, oni koji to nisu, pravili su jednu vrstu cirkusa pre nedelju – dve dana. Grad neće odustati od rekonstrukcije te vrlo važne pijace, s obzirom na to da je bilo mnogo pritužbi samih proizvođača i zakupaca jer rade u vrlo teškim uslovima. Leti je jako vruće, pijaca prokišnjava, a zimi je neizdrživo. Gotovo da nema pijace kojoj nije potrebna rekonstrukcija posle mnogo godina”, kaže Sotirovski.

Podsetimo, zbog Odluke Grada da će svi lokali sa bočne strane pijace “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića biti srušeni, pre nekoliko dana, Nišlija Zoran Nikolić, koji dugo prodaje robu na ovoj pijaci odlučio je da se veže lancima.  Nije navikao da živi u okovima i zato se i simbolično vezao, kako je kazao.

“Povodom početka rekonstrukcije pijace „Krive livade“ i aktuelne situacije u vezi sa tim, JKP „Tržnica“ obaveštava Nišlije da je zakupcima pijačnog prostora, vlasicima montažnih objekata, čiji objekti ometaju radove u ovoj fazi postupka rekonstrukcije, poslato obaveštenje o raskidu ugovora o zakupu mesta na vreme pri čemu su ispoštovane klauzule ugovora kojim je predviđeno da ugovor prestaje da važi „ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace“ i dat otkazni rok shodno ugovoru 15 dana od dana obaveštenja. Ukupan broj objekata koji se uklanjaju je 17, od čega je 1 u vlasništvu JKP „Tržnica“ Niš. Prostor na kome se sada nalaze lokali su ulaz u buduću pijacu. Na prostoru pijace nema vlasnika, već samo zakupaca prostora sa kojima je JKP „Tržnica“ razgovarala, kao i gradonačelnica u Kabinetu i tada su im ponuđene tri mogućnosti: (a) ulaska u samu pijacu i rad bez prekoda, (b) nastavka rada i prelazak odmah u slobodne lokale bez dodatne licitacije i novih naknada ili (v) promena lokacije i preseljenje na neku drugu pijacu. Na razgovoru u Kabinetu sa zakupcima tezgi 31. jula 2023. godine u 8.00 sati na sastanku je bio i Zoran Nikolić koji je juče zloupotrebio medije i izgovorio niz neistina, a kome je objašnjeno kakve su mogućnosti za nastavak njegovog rada. Podsećamo da su svi objekti na pijaci montažnog tipa, privremenog karaktera, bez važeće građevisnke ili privremene dozvole. Zakupacima lokala biće ponuđeni i objekti koji budu naknadno postavljeni na pijačni plato, posle završetka rekonstrukcije. Rekonstrukcijom pijace posle 30 godina Nišlije će dobiti modernu natkrivenu pijacu sa osvetljenjem, nivelisanim platoom, odvojene zelene od robne pijace sa dužim radnim vremenom”, navodi se u najnovijem saopštenju JKP “Tržnica”.

 

Iz Tržnice poručuju da je Nišlija koji se zbog rušenja lokala na bulevarskoj pijaci vezao lancima „obmanuo medije“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. A ona jel se snabdela posto zivi preko puta? Jel ce lepsi pogled da joj bude i na ponos da moze da se seta tom pijacom i da ide uzdignute glave kako je to njeno nasledje a kad ide da pazari nosi naocare vece od lica da je kao narod ne prepozna. Najvecu pijacu na najvecoj opstini gasis na nekoliko meseci a kao brine se o poljoprivrednicima. Ma vazi

  2. A jel moye njoj da damo da prezivi i hrani porodicu sopstvenim radom na pijaci? Cisto da vidi kako je ovim ljudima?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com