DruštvoEkonomija

Sotirovski: Ponovo besplatan javni prevoz penzionerima koji su izgubili pravo zbog povećanja penzija

Gradsko veće grada Niša na 146. sednici usvojilo je rešenje kojim se penzionerima starijim od 70 godina vraća pravo na besplatan javni gradski prevoz, a koji su to pravo izgubili povećanjem penzija. Naime, stariji od 70 godina koji primaju penzije u iznosu od 28.960 umesto nekadašnjih 26.500 dinara imaće pravo na besplatne kartice u javnom gradskom prevozu.

Povećanje granice usledilo je nakon povećanja penzija na nivou države, kada su starije Nišlije izgubile pravo na besplatan prevoz.

“S obzirom na to da su penzije porasle, odlučili smo da korigujemo cene kartica javnog prevoza za sve one koji su u međuvremenu, ove nepune dve godine izgubili prava na besplatan prevoz zbog povećanja penzije. Svi koji su sa donjom granicom primali penziju od 26. 500 dinara, a izgubili pravo na gradski prevoz, sa sadašnjom gornjom granicom od 28.960 dinara imaju pravo na besplatnu kartice” objašnjava Sotirosvki.

Prema njenim rečima, negde oko 2.300 penzionera u ovom trenutku moći će ponovo da besplatno koriste usluge javnog gradskog prevoza.

Gradonačelnica je najavila da će biti doneta još jedna važna odluka koja će iznenaditi penzionere, a koja će da važi od 1. marta.

Na teritoriji grada Niša ukupno je 15.400 penzionera koji ima prava na besplatan gradski prevoz.

Trećina stanovnika u Nišu je starija od 65 godina a to je preko 65.000 penzionera, govore podaci iz 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com