Sport

SOTIROVSKI: Nisu baš svi sportski klubovi ostali bez pomoći

Ministarstvo za omladinu i sport je u novembru prošle godine dodelilo određena sredstva sportskim klubovima iz Niša, to je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i pokazala dokument na kome piše ko je koliko para dobio. Takođe je rekla da je formirana Komisija za sport i najavila da će u narednim nedeljama 200 miliona dinara iz budžeta grada biti raspoređeni sportskim klubovima.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Da ne ispadne samo povika na grad da ljudi nemaju da plaćaju plate, hranu, stanove za igrače…”, istakla je gradonačelnica i dodala da je najviše para dobio Vaterpolo klub “Nais” – 8.500.000 dinara, zatim Rukometni klub “Železničar”  i Odbojkaški klub “Niš” po 5.500.000 dinara.

Sledi Ženski rukometni klub “Naisa” – 2.500.000 dinara, Košarkaški klub “Student” – 2.500.000 dinara, Univerziteski klub “Kinezis” – 2.500.000 dinara, Teniski klub “Taž” – 2.500.000 dinara, Stonoteniserski klub “Josif Kolumbo” – 2.500.000 dinara, Košarkaški klub “Fair Play” – 1.000.000 dinara, Košarkaški klub “Konstantin” – 1.000.000 dinara.

“Ovo je dokument koji nam govori da nisu baš svi sportski klubovi ostali bez pomoći. Država je umesto Grada pomogla kako bi se prevazišli problemi koji su nastali usled reforme Gradske uprave, zatim postavljenja novog većnika za sport, a ja vam obećavam da će Komisija biti sazvana i dobiti projekte da ih pogleda. Komisija će imati zadatak i da revidira listu klubova, da vidi kome će dodeliti sredstva”, rekla je Sotirovski.

Ona je naglasila da ko želi da izlazi u javnost i manipuliše informacijama može, grad nema ni vremena ni mogućnosti da se raspravlja sa ljudima koji su navikli da se iz gradskog budžeta namiruju tokom godine, mnogo više nego što im je potrebno.

Da podsetimo, pojedini niški klubovi su poslednjih meseci isticali da ove godine nisu dobili ni dinara, jer njihovi projekti još uvek nisu ni razmatrani, a razlog za to su isticali da nije formirana ni Komisija koja se time bavi. Komisija je sada formirana, a osim što je formirana Komisija za sport, formirana je i Komisija za poljoprivredu koja će ispred grada rešavati subvencije za poljoprivrednike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com