Društvo

Sotirovski: Niška Banja do Nove godine dobija izlaz na Koridor 10

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da će izlaz sa istočnog kraka Koridora 10 za Nišku Banju biti otvoren verovatno do Nove godine.

Sotirovski je izgradnju saobraćajnice, kojom će Niška Banja biti povezana sa auto-putem kod sela Malča, nazvala jednim od najvećih uspeha lobiranja gradske vlasti kod Vlade Srbije i nadležnih ministarstava.

Ona je podsetila da je saobraćajnica izgradjena iako je projekat izgradnje istočnog kraka Koridora 10 završen i isplaćen pre nekoliko godina.

Odgovarajući na zamerke gradjana, na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta grada za 2023. godinu, da grad nedovoljno radi na lobiranju i dobijanju sredstava iz državne kase, Sotirovski je kazala da je drugi najveći uspeh lobiranja gradske vlasti izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

“Fabrika je počela da se gradi, iako nije bilo planirano da to bude ove godine. Projekti su mnogo godina radjeni, a ove godine smo uspeli da ih eksperti završe”, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima, ta fabrika vredna je 85 miliona evra, a grad je uspeo da je “dovede” u Niš i nije otišla u neki drugi grad.

Kao veliki uspeh aktuelne lokalne vlasti Sotirovski je navela i najavljenu izgradnju železničke obilaznice oko Niša, koja je preduslov za izmeštanje železničkog saobraćaja iz centra grada.

“Zar ne mislite da je i uspeh našeg lobiranja da, posle Novog Sada, Niš dobije Omladinski centar u zgradi današnjeg Učiteljskog doma. Da li mislite da nije lobiranje da prvi dobijemo proširenje Naučno-tehnološkog parka”, istakla je Sotirovski.

Ona je kazala da će Niš dobiti još jednu zgradu Naučno-tehnološkog parka i to pre Beograda i Čačka, a za to su se, kako je kazala, izborili predstavnici grada zajedno sa direktorom NTP-a.

“Da li mislite da nije lobiranje da dokumentaciju za arheološko nalazište Medijana, koja se nalazila u nekim fiokama u Beogradu, izvučemo i aktiviramo, kako bi se nalazište posle 10 godina rekonstruisalo i vrlo brzo otvorilo”, upitala je Sotirovski.

Kao uspehe lobiranja grada u Vladi Srbije, Sotirovski je navela i izgradnju Male scene u niškom Narodnom pozorištu, energetsku sanaciju škola “Ivan Goran Kovačić” i “Kralj Petar prvi”, kao i otvaranje Boegradske kapije niške Tvrdjave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Добрујевка изгубила самоконтролу. Овакве изјаве, без основних знања, вређају интелект угледних Нишлија и стимулишу презир према недужнoj СНС.

  2. Bez petlje na Prosek koja je najbitnija za grad Nis sve ostalo je bez veze, Vozači se isključuju na Niš istok idu kroz grad i starim putem za Dimitrovgrad ne plaćaju putarinu a i za kamione je ravan put zašto bi išli preko brda tunel Bancarevo, auto put je bez veze urađen potpuno je prazan ne prođu ni 10 vozila na dan, a to je namerno urađeno bez petlje na Prosek da bi išli svi auto putem, Vi ćete da pređete Piroćance da plaćaju putarinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com