Društvo

SOTIROVSKI: Niš posvećeno radi na unapređenju položaja Roma

Grad Niš posvećeno nastavlja da radi na unapređenju položaja Roma, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski povodom 8. aprila – Svetskog dana Roma.

 

„Pripadnicima romske nacionalne manjine čestitam Svetski dan Roma – 8. april sa željom da nastavimo našu uspešnu saradnju na unapređenju položaja Roma i Romkinja u svim oblastima društvenog života. Grad Niš posvećeno nastavlja da zajedno sa pripadnicima romske zajednice radi na njihovom obrazovanju i zapošljavanju, negovanju kulture i običaja. Dodeljujemo stipendije za učenike i studente romske nacionalnosti, obezbeđujemo prekvalifikaciju po izboru i sticanje certifikata, vodimo akciju priključenja romskih domova na elektromrežu, uređujemo komunalnu infrastrukturu u romskim mahalama. Međusobnim razumevanjem i zajedničkim radom činimo Niš dobrim mestom za život svih njegovih građana i građanki.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Sve se radi na unapredjenju roma. Struja i sve dažbine koje su dugovali su im otpisane, konji sa taljigama im se neometano kreću gradom jer saobraćajna policija nesme ili neće da interveniše i isključi ih iz saobraćaj a. A nas srbe niko ne zarezuje nego harače na sve načine zato što su oni zaštićena manjina, a mi srbi većina za uništavanje. Jednom će sve ovo da stane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button