Društvo

SOTIROVSKI: Neće biti restrikcija, javni sektor spreman za štednju!

Grad Niš je napravio plan kako da štedi energiju u narednom periodu koji se odnosi na javna preduzeća, instuticije i ustanove. Restrikcije struje nisu u planu, a za zimu Niš ima dovoljno energenata, kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotriovski.

Gradonačelnica Niša poručila je da građani ne moraju da brinu o eventualnim restrikcijama električne energije. Dodala je da je Grad spreman za grejnu sezonu, i da je obezbeđena dovoljna količina mazuta, ukoliko ne počne isporuka gasa.

„Dogovorili smo se sa svim direktorima preduzeća i ustanova na koji način da uštedimo energiju. Neće biti restrikcija u struji, Grad ne planira nikakva isključenja, samo želimo da preko nekih drugih pozicija gde se troši struja, počev od osvetljavanja fasada, sportskih igrališta, isključimo, i na taj način uštedimo. Nema razloga ni da fontane više rade, što takođe troši struju. Odgovorni smo kada je u pitanju energetska kriza. Napravili smo dogovor sa Toplanom u vezi mazuta, videćemo ako gas stiže, a verovatno će stizati nesmetano, i neće biti problema. Ako ne bude gasa tu je mazut, spremne su dovoljne količine kako bismo spremno dočekali grejnu sezonu“, navela je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Jedno od dodatnih rešenja mere ušteda je i moguće gašenje bilborda u gradu. A Grad Niš je sa privatnim partnerom izvršio zamenu rasvete, čime može dodatno da se uštedi električna energija.

Gradonačelnica je najavila da se već razmišlja o tome koliko će se novca izdvajati za određene pozicije kada su subvencije u pitanju, za 2023. godinu. Prvi nacrt budžeta je već počeo da se radi. Prioritet tog Nacrta će biti vodosnabdevanje u selima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com