Društvo

Sotirovski najavila otvaranje dve nove pijace u Nišu

276 poljoprivredika koji žive na terirtoriji Niša, posebno u gradskim opštinama koje imaju seosko područje, dobilo je mogućnost da bude rangirano od strane komisije koja je radila u Upravi za imovinu i održivi razvoj, a kao još jedan od načina kako pomoći poljoprivrednicima je otvaranje novih pijaca, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom dodele ugovora o subvencijama.

Pored otvaranje novih pijaca, na Panteleju i Ledenoj Steni, i dalje je aktuelan pokušaj premeštanja Zelene pijace koja se nalazi uz autobusku stanicu na bolju lokaciju.

“Milsim da uz najavu izgradnje velikog Distrubuitivnog centra i početak izgradnje velike Kvantaške pijace u koritu nekadašnje reke iza KPZ “Kapedom”, to biti značajno za poljoprivredne proizvođače koji će moći svoju robu na taj način da plasiraju ka Nišu”, objašnjava Sotirovski i dodaje da za selo, bar kad je Niš u pitanju, nema zime.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Da li će s. Dobrujevac imati mogućnost da plasira poljoprivredne proizvode na budućem Kvantašu ? Čudno je ovo planiranje u Nišu – deluje apsolutno laički !

  2. Jedna isprazna izjava, kojoj komentar ne treba. Zar Vi, g-đo Sotirovski, kao dugogodišnji novinar, nistu u stanju da “ponudite” jednu kvalitetnu, argumentovanu ocenu naslova, od već učinjenog.

  3. Надам се да ће г-џа намештеница свечано отворити обе- свечаним пресецањем врпци и дегустацијом после догаџаја…..

  4. Зелена пијаца код Аутобуске станице је највеће ругло града, затворила је и загушила Тврђаву, сакрила је од погледа.Чист, осмишљен простор допринео би да Тврђава заблиста у пуном сјају, а не да буде угрожена пијачним хаосом,вашаром и тезгама натрпаних гаћа, пластичних папуча и бофл робе.Ту једино има оправдања Цветна пијаца, али много боље осмишљена и уређена.

    1. Коју логику има цветна а зелена нема? Друго,да би тврђава заблистала,треба да се среди унутра,неће заблистати склањањем зелене пијаце. Затим,шта ће грађани из тог краја,где ће да се снабдевају зеленишем? На палилули можда? Сума сумарум,небулоза!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com