Društvo

SOTIROVSKI: Nabavka protivgradnih raketa nije u nadležnosti Grada, već je za to zadužen Republički hidrometeorološki zavod

Jako nevreme koje je juče posle podne zahvatilo Niš, pričinilo je veliku štetu građanima. Grad veličine oraha oštetio je automobile, a kiša je plavila podrumske prostorije.

Grad je iznenadio Nišlije, pa su se oni zapitali da li su uopšte korišćene protivgradne rakete. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski objašnjava da je od pre dve godine za nabavku protivgradnih raketa zadužen Republički hidrometeorološki zavod. Ono što Grad može da učini jeste da nađe mogućnosti da pomogne građanima, kazala je ona.

“Nabavka protivgradnih raketa i svega onoga što je neophodno je nekada bila obaveza lokalnih samouprava. Međutim, tada je bio veliki problem da se nađu strelci, da se nađu ljudi koji žive u tim ruralnim sredinama, da na vreme stignu i reaguju. Zbog toga je odlučeno da tu obavezu preuzme Republika, što je i učinila. Što se nas tiče, sve ćemo učiniti što možemo da izađemo u susret građanima. Neke stvari sigurno treba drugačije sagledavati, menjati, ali tu smo da pregovaramo sa nadležnima”, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Koliku je štetu nanela nepogoda još uvek se ne zna, ali sada već zna da su ipak ispaljene protivgradne rakete. Protivgradne ekipe su delovale sa 20 stanica i ispalile 59 raketa, rekao je Republičkihidrometeorološki zavod novinarima.

Pao grad veličine oraha u Nišu (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com